(Lillehammer - Storhamar 2-3)

Storhamar vant den viktige kvartfinalen på Lillehammer. Bortelaget hadde lenge full kontroll, men gjorde to feil i undertall som ble straffet knallhardt. 

Linus Johansson var igjen sentral for Storhamar. Men etter kampen var ikke svensken bare fornøyd. 

- Jeg synes vi har full kontroll på kampen i to perioder, men så gjør vi idiotiske feil som vi blir straffet på. Sasja ba oss om å fortsette det høye presset før tredje periode, men så ble vi redde og nervøse i stedet. Jeg tror det var sunt for oss å få en vekkerklokke i tredje periode, sier Johansson.

kjedelig åpning

Det sto 0-0 etter en tett og jevn første periode. Storhamar startet kampen best, men slapp seg ned den siste halvdelen. 

Alexander Reichenberg hadde en stor mulighet i overtall, men skuddet til den Storhamar-aktuelle spilleren snek seg like utenfor Engelages venstre stolpe. 

berglund-show

Storhamar eide den andre perioden fra første dropp.

Jacob Berglund utnyttet en feilpasning fra Paul Phillips, gikk inn i sonen og skjøt pucken i mål. Skuddet var hardt, men likevel burde Brian Foster hatt kontroll.

Like etterpå la Berglund på sin andre scoring da han vendte bort Phillips, dro seg inn foran mål og satte pucken ned ved lengste stolpe.

- I dag funket alt for Jacob. Han har kanskje hatt en liten nedgang den siste tiden, men i dag var han tilbake på toppnivå. Han jobber og sliter, og han er en veldig viktig spiller for oss, forteller Johansson om kameraten. 

Christian Larrivée økte til 3-0 da han fikk stå umarkert foran mål og pirke inn Storhamars tredje scoring.

På slutten av perioden kom kampens mest diskuterte situasjon. Lars Erik Hesbråten hadde tilsynelatende helt åpnet mål, men ble hektet idet han skulle sette pucken inn fra om lag en meter. Storhamar-benken protesterte voldsomt, men til døve ører. 

Like etterpå fikk Dag Morten Wehn stå alene foran Engelage og styre inn periodens siste scoring. 

slapp med skrekken

Storhamar kom ut til den tredje perioden med en klar plan om å spille av perioden.

Lenge hold planen, men så glapp det for ellers så gode Erik de la Rose. Backen skulle drøye tid i undertall, men rotet i stedet vekk pucken til Dag Morten Wehn. Trønderen serverte Mikael Zettergren på bakre stolpe, og reduseringen var et faktum.

Lillehammer trykket hardt resten av perioden, men Storhamar klarte å holde unna. 

- Vi må være glade for seieren, men ikke prestasjonen. Vi vinner på en dårlig dag, avslutter Johansson.

Storhamar stilte følgende lag:

Målvakt: Andrew Engelage (Kaj Erik Nordtømme)

1. rekke: Andreas Øksnes, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen

2. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Martin Gran, Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten

4. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Jørgen Langdalen - Simen Sveen, Ole Petter Øvergaard, Vetle Lindstad

Sparta sterkest mot Lørenskog

Sparta vant den andre kvartfinalen 3-2 i Lørenskog, og dermed står det uavgjort etter to kamper. Vålerenga vant enkelt 3-0 hjemme mot et skadeplaget Frisk Asker-lag, mens Stavanger tok en solid 3-1-seier borte mot Stjernen. Dermed er det kun Storhamar og Stavanger som leder 2-0 i kamper.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.