LØRENSKOG: Det er noen år siden nå, at Storhamar ikke har hatt med en eneste spiller når Roy Johansen har tatt ut sine beste menn til spill med isbjørnen på brystet.
Etter at Ruben Smith (Rosenborg) og Lars Løkken Østli (Luleå) har byttet klubb etter VM, var ikke dragene representert i forrige ukes turnering.
Helt rett, mener Storhamar-trener Peter Johansson.
- Jeg synes de gjorde rett valg. Det var ingen som var såpass bra at de fortjente det. Men jeg håper noen kan ta steget etter hvert.

- Vet at Pål er god nok
Og på HA-sportens oppfordring lanserer han noen kandidater, som han tror kan bli aktuelle om de fortsetter utviklingen.
I tillegg til en gammel ringrev.
- Jeg vet at de anser Pål (Johnsen) som for gammel. Men han skulle lett kunne spilt for Norge, mener Johansson.
- Og vi har noen spennende backer. Andreas Øksnes har tatt kjempesteg utover i sesongen. Og Mats Larsen Mostue, som har vært innom tidligere, bør være en kandidat om han spiller som han har gjort i de fire-fem siste kampene.
Mostue selv er enig i trenerens vurdering om at han ikke fortjente å spille for Norge denne gangen.
- Jeg har lyst til å være med, men det er tøff konkurranse. Jeg føler ikke at jeg har vært bra nok.

- Jeg startet sesongen tregt
Formen er imidlertid i anmarsj hos Hamar-gutten, som sendte Dragons i ledelsen med en kanon i overtall.
- Jeg synes jeg startet sesongen litt tregt, men at jeg har gjort det bedre og bedre. De siste fem-seks kampene før pausen spilte jeg bra, og vi kjørte hardt i pausen. Jeg merker at jeg har mer energi nå, sier Mostue.
Joakim Jensen fulgte opp med ny scoring i kampens neste minutt, da han utnyttet en strålende pasning fra Johnsen.
- Det var godt å se den gå inn. Jeg synes alle gjorde en veldig bra innsats i dag, og samtlige bidro i hvert eneste bytt, enten det var i offensiv eller defensiv sone. Dette var en av de beste bortematchene vi har gjort, og når vi gjennomfører såpass perfekt, skal vi møte et utrolig bra lag for ikke å vinne.
Storhamar hadde snakket litt om å spille litt tettere, og som Michael Smithurst illustrerer: «Ikke fly seg helseløse offensivt hver gang».

Fulgte planen perfekt
Etter en litt hanglete start i oppgjørets fem første minutter, hevet Storhamar seg stort, og kjørte regelrett over Lørenskog i to perioder. Den defensive gjennomføringen av kampen var meget bra.
- Det er sånn vi må lære oss å spille på bortebane. I starten skulle vi forchecke hele tiden, og jeg tror ikke vi hadde klart å stenge kampen som vi gjorde i dag tidligere i sesongen. Det handler mye om å bedømme situasjonene rett, sier Peter Johansson.
- I dag gjorde vi akkurat som vi hadde pratet om. Vi jobbet tett sammen i femmerne, og ikke en og en. Vi kan fort bli litt urolige når vi ikke dreper kampen på en av de mange frilegene våre, men det holdt uansett.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00