Forestill deg at du er 15 år gammel, har fått stempelet «tidenes norske hockeytalent» på deg, og du spiller til daglig i Nord-Amerika. Slik er hverdagen for Mathias Emilio Pettersen, og den skiller seg fra hvordan lagkameratene på det norske landslaget under Ungdoms – OL har det.

Markus Aas–Eng Mikkelsen synes det er stort å få spille på lag med Pettersen, og han vil suge til seg mye av erfaringen han har tilegnet seg i løpet av snart to år i Nord–Amerika.

– Det er litt spesielt å spille på lag med ham. Han er en veldig god spiller, forteller Aas–Eng Mikkelsen til HA-sporten.

To forskjellige verdener

For mens Storhamar-spilleren sliter seg gjennom skoledagen på Ajer Ungdomsskole, har Pettersen en skreddersydd hverdag på South Kent School, som ligger en solid kjøretur utenfor New York, hvor han går sammen med andre gutter som kun har fokus på favorittsporten, ishockey.

Pettersen mener han har en optimal hverdag, som er tilrettelagt for at han skal kunne bli så god som mulig i hockey.

– Jeg har litt kortere skoledag enn de her hjemme. Og så får vi mer fritid til å gjøre de tingene jeg føler jeg trenger å gjøre, forteller Mathias Emilio Pettersen.

– Hvis jeg skal jobbe med hockey, så jobber jeg med spesifikke ting, og så jobber jeg med skolearbeid hvis jeg trenger det. Jeg kan styre tiden mer selv, og så får jeg mer oppfølging når jeg trenger det, forteller han.

Han mener man må endre på opplegget i skolene, dersom nivået skal bli enda bedre i Norge.

– Det er mange gode trenere her hjemme, og mange klubber er gode. Men det er viktig å spille mot bra lag og motspillere. Det er bra lag her hjemme, også, men det å spille mot bra lag hele tiden, er noe som mangler i Norge, mener Pettersen, som mener man bør lage flere skolelag i Norge, noe lignende som WANG er det nærmeste man kommer her til lands.

Vil lære av Pettersen

Pettersen er ranket som den femte beste spilleren på sitt alderstrinn i USA, og han kan bli draftet til NHL i 2018.

Eksperter og agenter i Nord-Amerika har tidligere uttalt at de forventer at han vil bli plukket høyt i draften.

Historisk høyt for en norsk hockeyspiller.

Aas–Eng Mikkelsen håper han kan lære av erfaringen og ferdighetene som landslagskompisen er i besittelse av.

– Han er vant til å spille på det nivået her, som vi møter i OL, og han er vant til det tempoet her. Det håper jeg at jeg kan lære, først og fremst, forteller han.

Pettersen, som ble valgt først av Omaha Lancers, som er et av de beste lagene i United States Hockey League, har tre treningsøkter daglig i South Kent.

Nå forventes det at Pettersen vil være den store stjernen i det norske laget under Ungdoms-OL, og kanskje den største i hele turneringen.

Selv har han tro på at det norske laget kan overraske og nå langt i turneringen.

– Jeg synes nivået i laget er bedre enn jeg trodde det skulle være. Da vi var på samling i sommer, da var nivået helt greit. Men nå synes jeg at vi har samlet et bra lag som kan utrette bra ting her, forteller supertalentet.

Han har også lovord å komme med om Storhamar-backen.

– Han er en bra back. Han gjør jobben, og det er bare å fortsette å jobbe for ham, så kan det nå langt, skryter Pettersen, som er assisterende kaptein for Norge.

Aas–Eng Mikkelsen gleder seg til å vise seg fram under OL.

– Ja, jeg gjør det. Jeg er ekstra motivert for de kampene her.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.