HAMAR: Det har vært stor dramatikk utenfor isen i Storhamar Dragons de siste dagene. I går ble det hasteavholdt en ekstraordinær generalforsamling som ene og alene hadde som mål å fjerne Jan Larsen og det øvrige styret i AS'et for å erstatte det med et nytt styre.
Selve avsettelsen var over i løpet av bare noen minutter. Larsen tok beslutningen til etterretning og forlot Iskroa som en skviset mann.
Dette skjer bare ett år etter at Jan Larsen selv ga AS'et lån på 800.000 kroner fra egen lomme for at de skulle ha nok penger til lønn og oppstart av 2010-11-sesongen.

Startet som ryddegutt

Det er heller ingen tvil om at det var med blandede følelser Jan Larsen ga fra seg lederklubba etter at han har vært sterkt involvert i ishockeyen på Hamar vest siden årtusenskiftet. Da ble han utpekt av Per Madsen til å rydde opp med Finn Paulsen og Først til Mølla. Det reddet hele klubben den gangen.
Nå mente klubbstyret at Jan Larsen har holdt på lenge nok, og at han var bremseklossen både i forhold til at klubben skal fungere mer harmonisk og i forhold til å få klubben på økonomisk rett kjøl igjen.
For økonomien er mildt sagt anstrengt.

Daglig leder trakk seg

Likviditetsmessig snakker vi om en liten krise i Storhamar Dragons AS. Og seinest i forrige uke forlot Kari Hoel stillingen som daglig leder på dagen, fordi hun mente de brøt aksjeloven ved å drive på kreditors regning.
Overfor HA-sporten bekrefter Hoel at hun vurderer den økonomiske situasjonen som svært alvorlig. Og etter det HA-sporten forstår, skal kort- og langsiktig gjeld nå beløpe seg helt til rundt sju-åtte-ni millioner kroner, uten at noen i går ville bekrefte det eksakte tallet.
- Jeg jobber som revisor til vanlig, og jeg kan ikke stå inne for videre drift når det drives på kreditors regning. Jeg følte jeg ikke hadde noe annet valg enn å trekke meg.
Hun avviser at Jan Larsen skal ha vært grunnen til at hun trakk seg, slik flere av HA-sportens kilder antydet i går.
- Det vil jeg gjerne få understreket, at Jan Larsen ikke er grunnen til at jeg trakk meg. Det var den økonomiske situasjonen som var avgjørende.
- Er det en akkord eller konkurs som er alternativene slik du ser det?
- Det får andre vurdere nå, men i det vanlige næringslivet ville det vært det fra mitt ståsted, sa Hoel i går ettermiddag.

Larsen mot akkord

Jan Larsen på sin side understreket overfor HA-sporten at han ikke har ønsket noen akkord.
- Jeg er veldig for at vi gjør opp for oss på vanlig måte.
- Har det en sammenheng med at du selv har lånt klubben 800.000 kroner av dine egne penger?
- Nei, det har det ikke.
- Hvordan føles det å bli skviset som leder av AS'et når du til og med har bidratt med penger fra egen lomme for at klubben skulle overleve?
- Det var bare noe vi (han og kona) følte var nødvendig i en presset situasjon i august i fjor.
- Hva tenker du om at det nye styret nå kan konkludere med at de vil forsøke å få i stand en akkord for å få orden på økonomien? Du risikerer å tape store deler av det du lånte ut da?
- Det må vi i så fall leve med som alle andre kreditorer. Jeg respekterer at eierne ønsket en endring, svarer Larsen.

Kommer tilbake

Ett av klubbstyrets ankepunkter mot Jan Larsen og det forrige styret, er at det skal ha vært for dårlig kommunikasjonsflyt. I tillegg har det skapt reaksjoner at ledelsen i AS'et ofte har kommet i klammeri og diskusjoner med politikerne. Når det gjelder det første, sier Larsen at han kan forstå det.
- Det er ikke så lett å skille grensene når et idrettslag også har et AS. Og det kan være vanskelig for folk flest å forstå seg på aksjelovens taushetsplikt. Den forholder jeg meg hundre prosent til, og det kan være at det har blitt oppfattet som at informasjon har blitt holdt tilbake, sier Larsen.
Han sier også at uansett avgangen, så har han fortsatt et stort hjerte for Storhamar. Og han lover å komme tilbake i hallen.
- Jeg er opptatt torsdag, men vi ses nok igjen, sier Jan Larsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.