Leder i eliteutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, forteller at de er blitt kontaktet av flere agenter i løpet av sesongen.

- Agentene representerer gode, norske gutter som spiller i eliteserien nå. Jeg har også blitt kontaktet av agenter med utenlandske spillere i stallen sin. Det dreier seg om spillere som i dag er i andre ligaer enn den norske, sier Rakstad-Larsen.

Smirnov viktig

Han innrømmer at det er noen år siden Storhamar var så attraktive.

- Det er noen år siden situasjonen var slik. Det har vært utfordringer med økonomi og poengtrekk. Nå er økonomien på plass, i tillegg til at vi har sportslig suksess, sier Rakstad-Larsen, og fortsetter:

- Aleksander Sasja Smirnov er også en faktor her. Vi er blitt kontaktet av agenter for unge, gode norske backer. Det skyldes nok Sasja og det han står for.

Han forteller at dette til sjuende og sist blir en kabal etter sesongen. Også når det gjelder de unge spillerne.

- Vi må selvfølgelig se an hvem som blir i klubben, sier Rakstad-Larsen.I den norske eliteserien kan klubbene bruke sju utlendinger i hver kamp. Storhamar har fyllt opp utlendingskvoten nå med Andrew Engelage, Erik de la Rose, Jimmy Andersson, Christian Larrivée, Luke Moffatt, Linus Johansson og Jacob Berglund.

Rakstad-Larsen håper fortsatt at Linus Johansson og Jacob Berglund blir, og de har uttalt at de er positive til å bli. De har fått tilbud om nye kontrakter.

Av de andre utlendingene har Christian Larrivée kontrakt en sesong til, mens Erik de la Rose skrev under på en treårskontrakt før jul. Rakstad-Larsen & co vil avvente samtaler med Andrew Engelage og Luke Moffatt til etter sesongen, mens de er i dialog med Jimmy Andersson.

Reichenberg på lista

Som HA-sporten har skrevet tidligere tyder mye på at Lillehammers Alexander Reichenberg er en aktuell spiller neste sesong.

- Jeg utelukker ikke å gå til Storhamar. Hvis Storhamar kommer med et godt tilbud, så vil jeg vurdere det seriøst. Det er hyggelig å høre at man er ønsket andre steder, sa Alexander Reichenberg til HA-sporten for drøye 14 dager siden.

I utgangspunktet får Rakstad-Larsen og de andre i eliteutvalget det samme budsjettet som de har nå.

- Hvis inntektene øker skal de gå til sport. Jeg er optimist, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Spennende med CHL

Denne sesongen spilte Vålerenga og Stavanger i CHL før den norske serien startet. Stavanger vant som kjent serien, foran Storhamar. Vinner Stavanger NM-gullet også, får Storhamar CHL-plass.

Det får de også hvis det blir NM-gull for de gule og blå.

- Vi fikk tilsendt informasjon fra ishockeyforbundet etter at sølvplassen var sikret, slik at vi kunne sette oss inn i ting, sier Sjur Rakstad-Larsen, som ikke har full oversikt over økonomien i en eventuell CHL-plass.

- Hvis vi kvalifiserer oss, så må vi være med uansett, tenker jeg. Mest av hensyn til spillere og supportere. Klarer vi å kapre en CHL-plass kan det også være en fin oppkjøring til serien, sier Rakstad-Larsen.

Han forteller at målsettingen er å ha et enda bedre lag neste sesong.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.