Storhamar-trener Michael Smithurst var kun opptatt av å analysere enkeltresultatene for eget lag. Og der fant han en del å glede seg over.
- En spiller som Eirik Dagfinrud har hatt framgang på stort sett det meste, roser treneren som lot spillere med småskader stå over enkelte øvelser.

Sjanseløse som lag

Reglene i Ironman er slik at hvert lag minimum må teste 15 spillere i hver øvelse. Hvis det er færre enn 15 som testes, blir laget automatisk rangert nederst.
- Vi tok ingen sjanser med spillerne som sliter med småskader, og dermed ble vi nest svakeste lag totalt. Men det bryr jeg meg ikke om, fastslår Smithurst som måtte teste laget uten hjelp fra blant andre Pål Johnsen, Fredrik Lystad Jacobsen, Andreas Øksnes, Nathan Martz og Christian Larrivée.

Dagfinrud kjappest

På lørdagens første øvelse markerte Eirik Dagfinrud seg umiddelbart. Tida 4,77 på 40 meter sprint var det ingen som matchet. Mats Frøshaug fra Lørenskog var nærmest med 4,79.
Ole Petter Øvergaard hoppet seg inn til åttendeplass i øvelsen spent (49,07 cm), før Eirik Skadsdammen travet inn til tredjeplass på 3.000 meter (10.14).
- Vi har lagt om løpsprogrammet vårt i sommer, forteller Smithurst som likte det han så på utholdenhetstesten.
- Vi har løpt kortere intervaller enn vi har gjort tidligere sesonger. Det har vi gjort for å ta hensyn til en del store, sterke spillere som kanskje har fått litt for tøff belastning ved å løpe langt, forklarer treneren som så at Tommy Johansen var med som «hare» for Eirik Skadsdammen. Målvakten gikk meget optimistisk ut, men måtte se seg grundig slått av en sterk Skadsdammen til slutt.

Målvakt i kanonform

Den samme Johnsen leverte en svært solid Ironman, og er enda bedre trent enn tidligere.
- Tommy testet bedre enn i fjor og er rett og slett godt trent. Både Dagfinrud og Tommy sender ut en viktig signal til spillergruppen vår om at godt arbeid over tid, alltid gir resultater, sier Dragons-trener Michael Smithurst.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00