Ledelsen i 1. divisjonsklubben Ringerike presiserer at de ikke ønsker å stoppe Patrik Bäärnhielms overgang til Storhamar, men de ønsker kompensasjon. Svensken hadde en klausul i kontrakten sin som gikk på at han kunne gå til en eliteserie-klubb hvis det dukket opp et tilbud.

- Storhamar er invitert til forhandlinger med oss. Dersom de ønsker å løse denne saken raskt, og få Patrik spilleklar, må de komme til forhandlinger. Hvis ikke går Patrik Bäärnhielm oppsigelsestiden ut, som i følge NIFs regelverk er 30 dager, sier Tor Frithjov Nerby til Ringerikes Blad.

Han sier videre:

- Vi må ha kompensasjon av Storhamar for utgiftene vi pådrar oss i forbindelse med anskaffelsen av ny spiller. Vi snakker ikke store summer, men alt har sin pris, sier Nerby, som ikke anslår noen sum.

Leder i eliteutvalget i Storhamar Dragons, Sjur Rakstad-Larsen, forteller at det er uaktuelt å betale en kompensasjon.

- Vi synes det er rart, med en slik klausul, at det skal være snakk om 30 dager, sier Rakstad-Larsen, som har søkt hjelp hos Norges Ishockeyforbund og hos advokater.

- Hvis vi skal kjøre en sak på dette, vil det ta tid, trolig mer enn 30 dager. Derfor gjør vi ikke mer med saken. Dette er en tvist mellom Patrik Bäärnhielm og Ringerike. Det er selvfølgelig kjedelig for klubben, men det er jo verst for spilleren. 

Storhamar har også spillere med en lignende klausul.

- For oss vil det aldri bli aktuelt å gi en spiller 30 dagers oppsigelsestid, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00