HAMAR: - Jeg vil heller vinne NM-gullet enn å slå min egen poengrekord fra sist. Laget er viktigst, det går foran alt, men jeg håper å bidra på min måte. Sluttspill her sist var helt, helt utrolig, smiler Christian Larrivée.
Se godt på faksimilen fra 2007 (øverst til høyre). Larrivée slo med 33 offisielle målpoeng på 17 kamper alle rekorder i et norsk hockeysluttspill, og noterte målpoeng i de første 11 sluttspillkampene.
Han var rett og slett outstanding, men Vålerenga vant 4-1 i kamper.
Pokalen som MVP, sluttspillets viktigste spiller, ble en mager trøst, og så forsvant kanadieren til Danmark.

Tilbake for å vinne

Denne sesongen kom han tilbake, og Larrivée legger ikke skjul på at en av årsakene var at han har veldig lyst til å revansjere finaletapet i 2007.
Og vinne noe.
- Jeg har aldri vært nærmere å vinne et sluttspill i hockey enn jeg var i Storhamar for tre år siden. Mine lag har ikke lyktes å gå hele veien tidligere, sier 28-åringen som to ganger var på all star teamet i Danmark med Rødovre, vant cupen og tok en bronsemedalje.
Men ikke sluttspillgullet.

Prøver ikke å tenke på presset

Storhamar-senteren har tross sin manglende seier alltid prestert i sluttspillet.
På 43 sluttspillkamper i årene 2005 til 2009 har han levert utrolige 73 målpoeng i sine fire klubber. 28 mål og 45 assister.
- Det er aldri sånn at jeg går og venter på sluttspillet. Jeg gir alltid alt i seriekampene også, men sluttspillet er noe spesielt. Det er et steg opp.
- Føler du et press fra de rundt Storhamar-laget at du må prestere like godt som sist?
- Det er klart, det er nok mange som venter litt av meg, men jeg prøver ikke tenke så mye på det. Vi er 25 spillere som kan levere det som skal til, men jeg skal være offensiv, lover 28-åringen, som legger like mye press på seg sjøl foran sluttspillstarten.

I toppform-bølger

Denne sesongen har den fra 2000 Montreal-draftede spilleren 45 målpoeng på 42 kamper. Det er omtrent som han hadde i Storhamar for tre år siden, da det ble 47 poeng.
Det som har kjennetegnet ham er at han har hatt «sluttspillperioder» i serien. Flere kamper på rad der han helt i front i laget og lager mange poeng, før han har vært litt mer anonym med sjukdom og litt hardere treningsperioder.
Så er han tilbake som en ener igjen. Litt som å trene på å toppe formen til sluttspillet.
Før årets sluttspill gjorde han ni poeng på de siste seks seriekampene og passerte akkurat Pål Johnsen som poengbest for dragene i serien.

- Herlig trykk

- Jeg tenkte på det mot Lørenskog, at hvis jeg scoret i dag, ble det fem kamper på rad, men jeg fikk aldri de helt store sjansene. Vi gikk rundt på fire rekker nesten hele matchen, og fikk ikke så mye istid. I sluttspillet blir den rytmen litt bedre. Jeg liker å spille mye.
Og at det er sluttspillfeber ved Mjøsa merker også en som kommer fra Gaspé i kanadiske Quebec.
- Du trenger ikke være født i Hamar for å føle det herlige trykket og den atmosfæren det er rundt disse lokalderbyene. Det er bra for klubbene å få det tilbake. Så blir det opp til oss å forsøke å by opp til fest og vinne kampene. Vi har tapt to på overtid mot Lillehammer i typiske sluttspillkamper med få mål og høyt tempo, men vi har spilt godt. Jeg skal ikke legge alt presset på målvaktene våre, men det blir veldig viktige. Da er det bra at vi har to toppkeepere, fastslår Christian Larrivée.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.