Dommersjef Geir Thomas Olsen bekrefter til HA-sporten at det vil bli et langt bedre system i årets eliteserie.

Tidligere måtte klubbene melde inn motstanderne, dersom de mente at vedkommende hadde gjort noen galt - og dommerne ikke hadde sett situasjonen.

Et eksempel: Victor Panelin-Borg taklet Martin Blakseth Huse stygt i hodet - uten at dommerne fikk med seg situasjonen.

Da måtte Storhamar melde inn saken selv, og det skulle vise seg å ta tre dager - midt i kvartfinaleserien - før han ble utestengt.

Systemet virket ikke. 

dommerobservatører

Nå er tanken at dommerobservatørene skal melde inn stygge situasjoner, og det vil gjøre prosessen mer effektiv, ifølge Olsen. 

Utvalget vil bestå av dommersjef Geir Thomas Olsen, sportssjef i forbundet Petter Salsten og representant for klubbene Håkan Södergren.

Det blir et eget utvalg, som vil stå ved siden av disiplinærutvalget. Dette gjelder saker som dommerne ikke har bedømt til matchstraff, sier Olsen.

bedre bilder

- Utvalget har ikke kapasitet til å finne sakene selv, men på 50 prosent av kampene har vi en dommerveileder som kan ta det inn, og det vil sette i gang prosessen raskere, sier Olsen og legger til:

- Vi vil få tilgang på bilder fra matchene på en helt annen måte fra TV 2, sier Olsen.

- Hvorfor gjør dere disse endringene?

- Fordi vi ønsker å få bort karrieretruende taklinger, og på den måten håper vi å kunne ta det inn fortere. Vi ønsker å bedømme mest mulig. Det vil alltid være ting dommerne ikke ser, men vi håper å kunne fange opp flere ting, sier han.

Men han bekrefter at det fortsatt er mulig å melde inn saker for klubbene, dersom dette utvalget ikke synes situasjonen er straffbar. 

Ole Eskild Dahlstrøm er fornøyd med at det blir gjort endringer.

- Dette er viktige grep, og det er spesielt viktig når det kommer til sluttspill. Det må ta kortere tid, slik at det ikke blir sånn at spillere som har skadet andre kan spille, mens motstanderen blir lidende, sier han

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.