Storhamar spilte en god bortekamp mot nyopprykkede Kongsivnger Knights.

Anført av en veldig god førsterekke med Joakim Jensen, Christian Larrivée og Eirik Skadsdammen, ble turen til Kongsvinger en hyggelig affære.

Ifølge statistikksentralen Pointstreak gjorde Storhamars førsterekke ni poeng, fordelt på tre hver. 

- Det fungerer veldig godt for oss, vi finner hverandre og gjør de tingene vi har blitt enige om å gjøre, sier Joakim Jensen

Jensen og Larrivvée startet sesongen i rekke med Pål Johnsen, men etter den svake hjemmekampen mot Frisk Asker, ble rekka splittet opp.

- Noen ganger fungerer det godt godt å bytte rekkeformasjoner, mens andre ganger har det ingen hensikt. Når Pål gjør det så bra i rekke med Mads Hansen og Martin Gran, kan man si at det har vært en god vurdering, avslutter Jensen.

Eirik Skadsdammen sier seg enig med Jensen.

- Vi har spilt sammen i tidligere sesonger, men aldri hatt så flyt som vi har nå. Det er moro, sier Skadsdammen, som var tilbake i byen der karrieren startet.

- Det var veldig spesielt å komme tilbake hit. Jeg følte nesten jeg kjente halve hallen, avslutter en glad Eirik Skadsdammen.

gran med tidlig scoring

Storhamar åpnet kampen i høyt tempo og satte vertene under hardt press. Etter 1:22 kom den første scoringen. Pål Johnsen fikk en fin pasning fra Lars Løkken Østli. Han tok med seg pucken inn i sonen og serverte en nydelig pasning til 96-modellen Martin Gran, som ikke gjorde noen feil da han satte et hardt skudd mellom beina til Jesper Ekeberg. 

Perioden fortsatte med Storhamar-dominans. Ole Petter Øvergaard og Anders Gulliksen hadde en stor mulighet da de kjempet som løver rundt målet, men uten uttelling. 

Lars Løkken Østli og Christian Larrivée måtte sette seg i utvisningsboksen, og Kongsvinger fikk lov til å spille med to mann mer på isen. Victor Zetterberg hadde en god mulighet på et direkteskudd, men Engelage forflyttet seg raskt og reddet mesterlig. 

På slutten av perioden fikk Storhamar sin andre scoring. Martin Gran holdt lekestue i sonen, før han la en flott pasning foran mål. Der sto Pål Johnsen som uforstyrret kunne sette inn Storhamars andre scoring.

Hesbråten-show

Det tok bare fem minutter før kampen var punktert. Først scoret Christian Larrivèe etter fint forarbeid av Joakim Jensen. Kun to minutter senere smalt det igjen. Magnus Eikrem Haugen fikk god tid i slottet og skjøt et hardt skudd mellom beina til Ekeberg. 

Etter halvspilt periode, kom reduseringen fra Kim Andrè Fremming. Kongsvinger-løperen skjøt et slagskudd fra skrå vinkel. Skuddet var hardt, men Engelage burde nok forhindret den scoringen.

Så var det tid for Hesbråten-show. 

Kongsvinger-gutten scoret to mål på 21 sekunder, og gjorde kvelden enda verre for sitt gamle hjemmepublikum. 

førsterekka scoret to

Den tredje perioden ble en transportetappe for Dragons.

Eirik Skadsdammen satte inn 1-7 på et knallhardt skudd fra siden. Keeper Ole Magnus Furseth i Kongsvinger-buret rakk ikke løfte på armen før pucken smalt opp i motsatt kryss. 

litt over et minutt senere, kom kampens siste scoring. Skadsdammen la på et hardt skudd. Furseth ga en svak retur som Jensen fikk servert på åpent mål. Han gjorde ingen feil, og det ble også kampens siste scoring.

Storhamar spilte godt unna de siste minuttene, og kunne fortjent ta med seg tre poeng hjem til Hamar.

Slik kom målene: 

0-1 Martin Gran (Pål Johnsen, Lars Løkken Østli) 1:22

0-2 Pål Johnsen (Martin Gran) 13:24

0-3 Christian Larrivée (Joakim Jensen, Eirik B Skadsdammen) 23:18

0-4 Magnus Eikrem Haugen (Erik de la Rose, Christian Larrivée) 25:48

1-4 Kim Andrè Fremming (Simen Nielsen, Sebastian Nilsson) 30:43

1-5 Lars Erik Hesbråten (Christian Larrivée, Magnus Eikrem Haugen) 32:23

1-6 Lars Erik Hesbråten (Vetle Lindstad, Ole Petter Øvergaard) 32:43

1-7 Eirik B Skadsdammen (Joakim Jensen, Erik de la Rose) 46:28 (Power play)

1-8 Joakim Jensen (Eirik B Skadsdammen, Erik de la Rose) 47:52 (Power play)


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.