Storhamar tapte sesongens første hjemmekamp i Hamar OL-Amfi etter en kollektiv kollaps i tredje periode. 

Joakim Jensen scoret 32 mål i fjor, men Oslo-gutten har så langt ikke vært farlig nok foran motstandermålet.

- Oppgaven min er å score mål og produsere poeng. Vi gjør egentlig en brukbar match, men jeg synes vi sliter med å komme inn på Lillehammer-keeperen. Alt for ofte blir vi drivende rundt, og da blir også skuddene vi tar for enkle.

På spørsmål om hva som skjer i tredje periode, har ikke Jensen noe godt svar.

- Vi slipper inn to enkle mål. Men fortsatt er det mye tid igjen, og vi burde klare å sette litt mer press på dem. I stedet blir det veldig rotete, og Lillehammer kan kontrollere kampen inn, avslutter en skuffet Joakim Jensen.

skadsdammen med sesongens første scoring

Storhamar åpnet kampen i voldsomt tempo og satte Lillehammer under hardt press.

På tiden 07:25 måtte Magnus Fischer sette seg i to minutter etter å ha hektet Christian Larrivée. Storhamar utnyttet overtallsspillet godt, og etter hardt trykk, kunne Eirik Skadsdammen sende Storhamar opp i føringen.

Men så kom gjestene tilbake. Lillehammer fikk muligheten til å spille fem mot tre i to minutter, og da skulle gjestene få sin utligning.

Pucken gikk frem og tilbake, og til slutt var det Drew Olson som fikk en skuddmulighet. Skuddet til Olson gikk via kølla til Adrian Saxrud Danielsen og inn bak en utspilt Andrew Engelage. 

Kjedelig andre periode

Den andre perioden ble et stort gjesp. Storhamar fikk en del muligheter i overtall, men klarte ikke å sette Lillehammer under det helt store presset. Til tross for at Storhamar vant skuddstatistikken hele 17-9, slet Storhamar med å skape sjanser. Den største sjansen hadde Martin Gran da han presset seg inn fra venstrekanten og skjøt et hardt skudd som strøk stolpen.

eNGELAGE-TABBE

Perioden var kun blitt tre minutter gammel da Lillehammer tok føringen. Paul Phillips gikk oppover venstresiden, før han skjøt et tilsynelatende enkelt skudd fra skrått hold. Et isskudd mellom beina til Engelage var alt som skulle til, og med det var Lillehammer foran. En billig scoring som skulle vise seg å koste dyrt.

1-3-scoringen kom like etter. Et godt skudd fra Mikael Zettergren ble styrt inn fra John Armstrong, og nå virket Storhamar helt fortapt. 

Helt på tampen tok Storhamar ut keeperen i et siste forsøk på å få en scoring. Men det skulle i stedet bli Lillehammers mulighet til å sette inn 1-4. Erik De La Rose mistet pucken på blålinja, og da kunne Derek Arnold spille en enkel pasning til Mikael Zettergren. Han gjorde ingen feil alene med det tomme buret, og Lillehammer hadde vunnet kampen. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.