Både Skadsdammen og Jensen måtte se resten av sesongen fra tribuneplass, etter at de ble skadet under kvartfinaleserien mot Sparta i vår.

Skadsdammen fikk et brudd i ankelen, mens Jensen fikk påvist hjernerystelse.

Skadsdammen humpet rundt på krykker i noen måneder, men forteller nå at han er godt i gang med opptrening etter skaden.

– Det kjennes bra ut. Det er mest sykling det går i, og ikke så mye jogging, forteller han, før han fortsetter:

Tar det rolig i starten

– Jeg forsøkte å jogge for en uke siden, men det var litt vondt. Men jeg kjører mye balanse- og bevegelighetstrening for å få i gang full bevegelighet. Og så kjører jeg en del styrke på beina, for jeg har mistet en del der, sier han.

Han forsikrer imidlertid at opptreningen er i rute, og at han snart kan begynne å jogge igjen.

– Jeg kunne vel egentlig ha startet med det nå, tipper jeg. Men jeg får ta det litt rolig i starten og ta noen småturer. Det er ingen vits å stresse, og det er ikke noe «must» å jogge akkurat nå, heller. Jeg får den kondisjonstreninga jeg trenger på sykkelen, sier han.

Han forteller at veien tilbake har gått like fort, eller sakte, om du vil, som han så for seg.

– Jeg har fulgt den planen som jeg fikk. Da jeg først fikk beskjed om at jeg måtte gå tre måneder på krykker, syntes jeg det var litt lenge. Nå er jeg ferdig med den tiden. Da jeg kastet krykkene, kjentes det mye bedre ut.

Holdt formen ved like

Skadsdammen forteller at han ikke er bekymret for hvordan kondisjonen hans er.

– Selv om jeg hoppet på krykker, så jogget jeg oppe i Ankerskogen i vann og svømte. Så kondisjonen kjennes ganske bra ut. Styrken har jeg mistet litt, men det skal jeg klare få tilbake.

Tiden på krykker gikk greit for Skadsdammen, og han merket allerede før han kastet dem, at ting begynte å bli bedre.

– Jeg hadde krykkene i tre måneder. Jeg kunne bevege det litt før de siste to ukene før jeg kastet krykkene. Da kunne jeg tråkke litt, men det var ikke mye. Alt kjennes greit ut nå, forklarer klubblegenden.

Nå gleder han seg til å trene sammen med laget igjen, når troppen samles i slutten av juli.

– Om jeg ikke er med på alt da, så er jeg i alle fall klar 8. august, når vi går på is. Alt går etter planen, forklarer Skadsdammen.

Alt er som det skal

Lagkompis Jensen er for tiden i Barcelona på ferie med familien. Men over telefon forklarer målsniken at også han er i rute fram til sesongstart.

– Skaden er ikke noe å snakke om. Så vidt jeg og legeteamet vårt vet, så er alt som det skal, forteller Jensen til HA-sporten.

Dermed kan Storhamar-fansen glede seg over at to av klubbens nøkkelspillere igjen melder seg klare til dyst foran sesongstarten.

Storhamar-spillerne samles igjen 25. juli, og går på is igjen 8. august, før treningskampene begynner.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.