HAMAR: Det hadde vært litt snakk på det fra gutta på landslaget, blant annet under OL, men mest som fleip.
Trodde Jostein Smeby.
- Så ringte plutselig sportssjefen i Modo og lurte på hvilke planer jeg hadde, gliser Puma junior.


Skeptiske, så klare


I starten var han litt betenkt, ikke minst fordi han akkurat hadde blitt samboer her hjemme, og pusser opp hus mellom oppgavene på hockeylandslaget denne våren.
Etter et besøk i Örnsköldsvik var imidlertid verken han eller samboeren i tvil, dette ville de satse på.
- Vi ble vist rundt i hallen og på området her, og da tok det ikke så lang tid. Samboeren var fornøyd, og to dager etterpå fikk vi tilbudet. Vi ble enige om å forsøke.
- Hva tjener en proff materialforvalter i Sverige?
- Helt greit. Jeg klarer meg bra. VI kommer til å klare oss bra!
Proffdrømmen
Smeby kommer til å bli en av to materialforvaltere rundt A-laget til Modo. Neste sesong er Per-Åge Skrøder, Alexander Bonsaksen, Ole-Kristian Tollefsen og Kristian Forsberg med fra det norske landslaget, mens Mats Zuccarello-Aasen trolig forsvinner til NHL i løpet av sommeren.
- Jeg gleder meg veldig til dette. Dette er min proffdrøm som går i oppfyllelse. Selv om jeg ikke er spiller lenger, har jeg også alltid hatt den drømmen. Jeg har stått på hardt siden 2003, og for meg blir dette stort, forklarer Smeby.
Han innrømmer imidlertid at det blir vemodig å forlate ishallen på Hamar Vest, der han har vært med siden han kunne gå, men at denne sjansen er for god til å gi slipp på.
Mer åtte til fire
Jobben i Modo blir ikke noe annerledes enn tidligere, men med noen forbedringer.
- Det blir egentlig mindre å gjøre enn i Storhamar, og til mer ordnete arbeidstider. Nå er det nesten en åtte til fire jobb, med unntak av på kampdager i sesongen.
Så vidt Jostein vet er han den første profesjonelle norske materialforvalteren i den svenske eliteserien. Kollega på landslaget, Niklas Karlsson, er ansatte i sveitsiske Lugano.
Litt artig er det at Norges to eneste materialforvalterproffer i utlandet har sine aner i Hamar, i form av foreldre og familie.


Ny trener


Modo ble nummer ni forrige sesong, og misset sluttspillet med ett fattig poeng.
Foran neste sesong har de hentet inn den tidligere toppspilleren Charles Berglund som trener. Foreløpig er det ikke avklart om Peter Forsberg fortsetter å spille for moderklubben også neste sesong.
- Det blir en skikkelig oppsving for klubben nå. Ny trener og ny materialforvalter, når blir det orden! lover Jostein Smeby.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.