HAMAR: Det er gjennom Eskil Ervik at Kaggestad er blitt tilknyttet Dragons. Overfor HA-sporten legger ikke Kaggestad skjul på at han liker å engasjere seg i noe som Eskil Ervik også holder på med.
- Jeg har veldig sans for Eskil Ervik. Og Storhamar er en spennende klubb. Det er en av Norges to-tre beste ishockeyklubber, sier Kaggestad.


Flere punkter


Nå er både Kaggestad og Ervik styremedlemmer i det nyvalgte styret i Dragons. Og Kaggestad, som etter hvert er blitt en ekspert på det meste som handler om norsk idrett, mener selvsagt at han kan bidra med litt i Storhamar også.
- Jeg vet hva som kreves i en toppidrettskultur. Jeg kan bidra med min kunnskap rundt hva det innebærer å være en god toppidrettsutøver, sier Kaggestad.


Og lister opp en rekke punkter overfor HA-sporten:
* Du må være dedikert for oppgaven.
* Idretten er det viktigste du holder på med, selv om livet også har flere sider. Og det må prege atferd og holdninger.
* Du må være nysgjerrig på å lære nye ting og utvikle deg. Finne noen faktorer som kan føre til denne utviklingen.
* Trene relevant.


Engasjerer lokalt


Kaggestad er klar over at Storhamar leverte bedre resultater for noen år siden enn de har gjort de siste årene, men han legger ikke så mye i det.
- Storhamar er en klubb som engasjerer lokalbefolkningen. Og det er utopisk å tro at noen skal være best hele tiden. I idrett er det ingen som bestandig vinner, sier Kaggestad.
Storhamar Dragons håper at Kaggestad kan være en inspirasjonskilde for alle som er i klubben, selv om klubbens daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen understreker at Kaggestad ikke kommer til å være tett på klubben til enhver tid.
- Han sitter på en kompetanse som vi ser på som viktig innen trening, kosthold og idrettspsykologi. Han kan mye om hva som kreves for å prestere, og han blir en rådgiver knyttet opp mot ulike prosjekter i klubben, sier COBA.


Var i Vålerenga


Eskil Ervik har jo jobbet mye med Johan Kaggestad som skøyteløper via Olympiatoppen, og det er gjennom Ervik at Storhamar har kommet i kontakt med Kaggestad.
- Vi er glad for å ha fått med både Eskil og Johan Kaggestad i det nye styret. De tidligere styrene har stort sett bestått av folk fra klubben. Jeg tror det er sunt at det kommer inn noen utenfra også, sier COBA.
Og selv om Kaggestad har størst erfaring fra individuell idrett, har han også vært tilknyttet lagidrett. Som da han var i Vålerenga for kort tid siden.


- Det er de samme prinsippene som er viktig for lagidrett og individuell idrett, sier Kaggestad.
Som nå jobber steinhardt med forberedelsene til Tour de France som TV2s ekspert.
- Jeg er veldig spent på Edvald Boasson Hagen. Jeg håper på en etappeseier for han, sier Johan Kaggestad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00