Vålerenga scoret to mål på ett minutt, og hovedstadslaget ledet komfortabelt etter første periode. 

Så våknet dragene fra Storhamar til liv. Linus Johansson scoret det avgjørende 3-2-målet, og Christian Larriveé sto bak de tre øvrige nettkjenningene da Dragons kjempet seg tilbake og vant 4-2 på Jordal.

Etter den fantastiske serieåpningen var det en strålende fornøyd trener Aleksander "Sasja" Smirnov som møtte HA utenfor en livlig Dragons-garderobe.

- Hva er du mest fornøyd med i dag?

- Jeg er fornøyd med alt og alle. Om du spiller lite eller mye, har ingenting å si, for alle jobber knallhardt for laget, smiler den rutinerte russeren, før han utdyper:

- Vi får en veldig bra start i første periode, med gode bevegelser og mange skudd på mål. Så gjør vi to personlige feil som gir Vålerenga 2-0. Andreperioden preges av mange utvisninger, men vi jobber smart og hardt hele tiden. I tredjeperioden fortsetter vi det tålmodige arbeidet, og vi scorer tre bra mål som avgjør.

Larriveé scoret tre

Etter en offensiv Dragons-åpning, der Vålerenga slet med å komme seg ut av egen sone, var det vertene som scoret først på Jordal. Åtte minutter ut i sesongen ble Daniel Sørvik spilt fri, og 24-åringen hamret 1-0 inn bak Andrew Engelage.

Vertene holdt trøkket oppe etter scoringa, og bare ett minutt senere smalt det igjen. Erik Follestad Johansens skudd ble styrt i nettet av Filip Gunnarsson.

Vålerenga beholdt initiativet etter hvilen, og oppofrende Dragons levde farlig gjennom en rekke undertallsminutter. Men selv om midtperiodens skuddstatistikk endte på skremmende 17-6 i vertenes favør, scoret Storhamar og Christian Larriveé de 20 minuttenes eneste mål.

Samme mann utliknet tidlig i tredjeperioden, og med to minutter igjen, i undertall, lurte debutant Linus Johanson inn 3-2 for Dragons.

Like før slutt fastsatte Larriveé sluttresultatet til 2-4 i et åpent Vålerenga-bur.

- Jobbe, jobbe, jobbe

Allerede lørdag tar Dragons imot Lillehammer for serierunde nummer to. "Sasja" har allerede kampplanen klar.

Vi må bare jobbe, jobbe, jobbe - hardt, hardt, hardt. Og vi må være rolige og spille vårt eget spill, slik vi gjør i dag, sier Smirnov.

Etter Dragons' herlige forestilling på Jordal, har treneren en oppfordring til idrettsentusiaster på Hedmarken.

- Det blir bra med en hjemmekamp for oss, og jeg håper på mange tilskuere i OL-Amfien, avslutter Smirnov.  

Dragons' lagoppstilling

1. rekke: Erik de la Rose, Stein André Økelsrud Hagen - Joakim Jensen, Christian Larriveé, Pål Johnsen.
2. rekke: Lars Løkken Østli, Anders Theodor Braavold - Martin Gran, Mads Hansen, Ole Petter Øvergaard.
3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Adrian Saxrud Danielsen - Lars Erik Hesbråten, Jørgen Langdalen, Eirik Skadsdammen.
4. rekke: Daniel Despotovic, Linus Johansson, Anders Gulliksen.

Øvrige resultater

Stavanger Oilers - Frisk Asker 4-2
Kongsvinger - Lørenskog 1-4
Stjernen - Sparta Sarpsborg 7-4
Lillehammer - Manglerud Star 5-1

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.