HAMAR: Det er representanter fra Storhamar Dragons, HamKam, Storhamar Håndball og Fart som inngår i en gruppe som skal sondere og diskutere mulighetene.
Samstemte
- Vi har hatt et møte, og er samstemte. Vi vil ha en bred debatt, og vil sondere alle alternativer. Hva kan vi tilby ungdommer som også vil satse idrett? Vi har dialog med Storhamar videregående skole og skal i dialog med Hamar Katedralskole. Det er ikke noe som utelukker noe annet ennå. Men vi føler det er viktig å komme i posisjon, og vil utfordre andre idretter til å bli med i debatten, sier Tore Tomter.

Han bekrefter at det er blitt gjort sonderinger i forhold til sponsorer.
- Vi tror det er mulig å få med støttespillere hvis dette blir noe av. Alle ser verdien i dette, og trolig må vi bidra med finansiering hvis det blir aktuelt med et toppidrettsgymnas i Hamar, sier Tomter.

Har tre avdelinger
I utgangspunktet ser toppidrettssjef Håvard Johnsen på Wang Toppidrett en utfordring i at Hamar ligger geografisk nære NTGs avdelinger i Hedmark. NTG er etablert på Lillehammer og i Kongsvinger.

Men han innrømmer at Hamar er perfekt på mange måter.
- Hamar er et veldig spennende område. Jeg må presisere at vi er tidlig i prosessen, og det er flere ting som må på plass. NTG er etablert i Kongsvinger og på Lillehammer. Vi har et godt samarbeid med dem. Der må vi gå en runde. Profilmessig og sportslig er Hamar attraktivt for oss. Håndball, fotball og ishockey, som står sterkt i Hamar, er tre av de viktigste satsingene vi har. Slik sett er det perfekt. Så få vi se hva som skjer, sier Håvard Johansen, som altså kommer til Hamar for å møte gruppen 27. mai.
Wang har i dag toppidrettstilbud i Oslo, Stavanger og Moss.

Har tilbud i dag
Per i dag finnes det et idretttilbud i Hamar på Storhamar videregående skole og gjennom topputøverklassene på Hamar katedralskole.

- Målet er å få til et tilbud som er bra nok. Elevene må kunne drive med idretten sin. Skolen må tilpasse seg utøveren og ikke omvendt, sier Tomter, og legger til:
- Kommersielt bør det ligge veldig bra til rette med Hamar. Vi har et stort befolkningsgrunnlag, og en voldsom idrettslig aktivitet, spesielt på toppnivå. I Innlandet er Hamar i toppklasse slik sett, sier Tore Tomter.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00