Jimmy Andersson har vært Storhamar beste back så langt denne sesongen. Han har stor tillit hos trener Michael Smithurst og han har stor respekt i spillergruppen.
På sitt beste er han også blant de aller beste backene i eliteserien.
Men Jimmy Andersson er svensk.
I hvert fall änn så lenge.
For HA-sporten kan avsløre at den backen har vurdert å bli norsk statsborger for eventuelt å spille for det norske landslaget.
- Jeg har i hvert fall tenkt på det, men jeg vet ikke om det er så veldig aktuelt nå, sier Andersson som er inne i sin fjerde sesong for Storhamar Dragons.

Vil prioritere sønn

Andersson innrømmer at det var tanken på å spille for det norske landslaget som gjorde at han har vurdert å få norsk pass.
- Det kunne jo vært moro, men det er ikke så sikkert at jeg ville få plass på laget. Jeg vil vel tro at landslagsledelsen prioriterer norske backer hvis det er ganske jevnt. Dessuten har jeg fått en sønn som jeg nok bør prioritere, sier Andersson.
Dragons-trener Michael Smithurst er derimot ikke i tvil om at Jimmy Andersson hadde fortjent en plass på landslaget hvis han hadde norsk statsborgerskap.
- Han kunne spilt for det norske landslaget hvis han var nordmann. Ser vi på det siste landslags-uttaket mener jeg han er god nok, sier Smithurst.
Storhamar-treneren gir da også svensken mye istid. Mot Stavanger spilte han over 40 prosent av kampen.
- Han gir mye av seg selv for laget, men han spiller også så intensivt at vi må passe på at det ikke blir for mye. Det blir likevel mye istid både på han og Andreas Øksnes, sier Smithurst.

Tøft mot Stavanger

Jimmy Andersson selv stortrives med rollen som lagets mestspillende, men han innrømmer også at det kan bli tungt.
- Det var tøft for hjertet (pusten) mot Stavanger. Da gikk det veldig fort og jeg ble mer sliten enn vanlig, sier han.
I morgen står Stjernen for tur for Storhamars iskrigere. Etter en fantastisk start på sesongen har Vålerenga nå tatt over serieledelsen.
 

Følg kampen direkte her!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.