LØRENSKOG: Joakim Jensen scoret to erketypiske mål til ham å være, der han dukket opp på rett sted til rett tid.
- Det første må jeg gi ære til Mats (Mostue) for. Før droppen sa han at han kom til å skyte for retur, og jeg tok en annen bue enn jeg pleier og fikk pucken. På det andre gjorde Pål (Johnsen) en god jobb da han ventet på oss. Vi var ei halv sone bak, men ei vending og et flippass sendte oss i to-mot-en, sier Jensen.
Han beskriver starten laget fikk som «mer enn vi kunne drømt om», men var ikke like fornøyd med de to siste periodene.
- Vi ble litt for feige og redde for å tape. Det er kanskje naturlig med en fot i semifinalen, men er egentlig ikke noe vi kan leve med. Samtidig føltes det ikke like farlig som det kanskje så ut som på de sjansene vi ga dem. Det er bedre å prøve å spille trygt enn å gå oss bort, sier Jensen.
Sånn det ser ut nå - når bare Dragons og Vålerenga er klare, med et overtak til Stavanger og Sparta i de andre kampene - kan det bli «hatoppgjør» mellom de førstnevnte i neste runde.
- Vålerenga er kanskje det laget som ligner mest på oss. De er, i likhet med Sparta og Stavanger, mer systematiske i spillet og mer tålmodige. Det er mindre dump og jag enn med Lørenskog. Det kan passe oss bra, det har stort sett vært jevne kamper i år.
Også gårsdagens meget opplagte Ruben Smith tror på Vålerenga.
- Jeg tror det. Men da får vi mulighet til å spille vårt spill, og trenger ikke endre noe. Vi blir nok tatt mer alvorlig nå, alle har bidratt og dratt i riktig retning. Det er lagfølelsen som definerer oss, og de andre lagene har nok lagmaskina Storhamar i bakhodet etter kvartfinalene, sier Smith.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00