Hamar
- Hva skjer med kroppen din når du hører ordet Storhamar?
- Da bruser det litt ekstra. Det har alltid vært den ekstra rivaliseringen. Jeg vokste opp med det som noe helt naturlig, ler 28-åringen.
Han er født og oppvokst i Lillehammer, og har opp gjennom årene ofte hørt folk i Kristins Hall som ikke er så glad i Storhamar.
- Hater du Storhamar?
- Jeg er Lillehammerpatriot av hele mitt hjerte, men jeg bruker ikke sånne ord om idrettsrivalisering. Det passer seg ikke. Men det er klart det er ekstra viktig å vinne de kampene. Alle vet hva det handler om.

Får tale i bilen

Opp gjennom årene har Bakken, som debuterte på A-laget til Lillehammer i 2004, og siden spilt 238 seriekamper og 38 sluttspillkamper, hatt mange utenlandske lagkamerater.
Etter hvert har han blitt sikker på at de får den samme talen i bilen på vei fra Gardermoen til sitt første møte med OL-byen:
- Jeg tror alle utlendinger som kommer hit får en tale når de passerer Hamar, eller kanskje til og med stopper der, om hvilket lag de skal mislike mest og MÅ slå. Jeg tror det må ligge i klubbinstruksen, men det funker bra. Alle nye spillere som kommer hit lærer fort hva Storhamar-kampene betyr, fleiper Stein Tore Bakken.
Han er dessuten godt fornøyd med årets forsterkninger, som er unge spillere som vil opp og fram.
- Opp gjennom årene har vi hatt noen som er her for å slappe av å trappe ned. Nå trekker spillerne i samme retning og vil opp.

Beste opplevelse

Bakken har spilt mange kamper mot Dragons, som har blitt betegnet som storebror de siste årene. En opplevelse husker han imidlertid bedre enn alle andre:
- Etter at vi tapte 9-1 i en pinlig affære i den første kvartfinalen i Hamar, så vant vi fire strake kamper. Det er noe av det beste jeg har opplevd mot Storhamar.
Lillehammer har i likhet med Storhamar hatt en strålende seriestart. I hvert fall fram til torsdag, da det ble 0-6 mot Stjernen.
- Det var en håpløs match sist. Men alle lag har vel en kamp i løpet av sesongen, der alt går gæærn't. Da er det bra vi har match allerede lørdag, og får muligheten til å revansjere oss mot Storhamar.
LIK har fått ny trener denne sesongen, i amerikanske Kevin Hartzell. Han har blant annet innført treninger på dagtid.
- Det er egentlig perfekt for de aller fleste, men vi som jobber er avhengig av velvilje fra arbeidsgiverne. Det har jeg fått, og nå har jeg mer tid til familien på ettermiddagene, sier Bakken.

8-8 siste 16 i serien

Etter Storhamar hadde et voldsomt tak på «lillebror» i en årrekke, har det de siste årene vært jevnt mellom lagene i serien. I de tre foregående sesongene vant Lillehammer 8-7, mens Storhamar utlignet til 8-8 med 5-2-seieren i høst. Det var dragenes fjerde på rad i lokaloppgjørene, og LIK har ikke vunnet siden 1. november 2012.
Bakken måtte stå over to av seirene i 2011/2012, men har en pen sluttspillstatistikk mot Storhamar: 4-1 i kamper fra 2011. I dag håper han på skikkelig mjøsstemning.
- Vi hadde håpet på flere folk hittil i sesongen, men mot Storhamar håper jeg det blir knallbra. Og at vi vinner med ett mål!
PS! Dragons stiller fortsatt uten Lars Løkken Østli og Eirik Børresen, som ikke kan yte maks. Usikker er også Jens Ulrich Bacher.
Du kan følge kampen direkte på h-a.no.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.