Hamar
I går fikk han en beskjed som gjør at målet om en OL-billett er enda klarere.
23-åringen er nemlig med i troppen som skal spille to kamper mot Danmark i Stavanger 8. og 9. november.

- Utrolig moro

- Man håper jo alltid, men jeg trodde ikke helt på at jeg skulle være med i denne troppen. Det var med bakgrunn i at jeg har vært skadet, og at det finnes veldig mange gode hockeyspillere i Norge. Dette var utrolig moro, og jeg er stolt av det, sier 23-åringen, og fortsetter:
- Jeg røk ut av troppen en uke før VM i Sverige forrige sesong. Jeg har alltid et mål om å være med i mesterskap, og derfor er OL noe å sikte mot nå.
Det var en kvalitetstropp landslagssjef Roy Johansen presenterte i går. Kun New York Rangers-spilleren Mats Zuccarello Aasen manglet av de mest meritterte norske hockeyspillerne.

Tilbake fra skade

- Det var en knallsterk tropp, og da er det selvfølgelig ekstra moro å være med. Du kan kalle det en deilig bonus i hverdagen, sier Lystad Jacobsen.
Storhamar-spilleren mistet en del trening og flere treningskamper på grunn av en operasjon i sommer. Lysken kranglet forrige sesong. Det viste seg å være samme type skade som Christian Larrivée og Andreas Øksnes slet med.
23-åringen kom etter hvert tilbake med fart og energi.
Men i den tredje seriekampen mot Stavanger pådro han seg en ny skade, og var ikke tilbake før han fikk noen bytt i Sparta-kampen.
Mot Vålerenga spilte han mye.

Viktig kamptrening

- Puckbehandlingen sitter ikke helt ennå, men det går bedre og bedre. Det skal bli godt å få noen kamper nå. Timingen kommer også med matchtrening, sier 23-åringen, og fortsetter:
- Når det gjelder landslaget handler det egentlig om de samme tingene. Farten er der, og så handler det om å få med seg pucken. På landslaget går også alt mye fortere enn det man er vant til på klubblaget, sier Fredrik Lystad Jacobsen.

Fire Hamar-gutter

Mads Hansen var ikke uventet også med i troppen, som starter med samling i Oslo 4. november.
I troppen er også Hamar-gutta Marius Holtet (Färjestad) og Patrick Thoresen (SKA St. Petersburg).
Det er tatt ut tre målvakter, åtte backer og 14 løpere (se egen sak) til kampene mot Danmark, som skal spilles i Stavanger 8. og 9. november.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00