Storklubben fra Karlstad hadde i likhet med de fleste andre Elitserie-klubbene første istrening mandag.
- Det er morsomt å gå på is igjen. Det er godt det, sier Holtet.
Men fortsatt er han ikke helt kvitt problemene etter skaden som holdt på å koste ham Stockholm-VM i mai.
- Det spøker litt fortsatt og jeg får noen hogg innimellom. Men det går an å gjøre det jeg skal og dette tar visst lang tid å lege, sier han om det han kaller en gaffelstengning i ankelen.

Satser i Europa
For Färjestad er det kun én ting som gjelder: Gull.
Nå også i European Trophy - med motstand fra Tyskland, Finland, Sveits og Østerrike, i tillegg til flere andre svenske klubber.
- Vi går for å vinne den også. Det er blitt en ganske tung turnering, der veldig mange vil være med. De prøver å få det til å bli noe lignende fotballens Champions League.
I fjor ble det tap mot Luleå i finalen. Samme lag sendte de grønnkledde ut av semifinalen i det svenske sluttspillet.

Viktig trygghet
Med en ny treårskontrakt er også Hamar-guttens framtid i Karlstad sikret.
- Vi får ta de tre årene først og se hvordan det går, jeg er jo ikke veldig ung lenger. Men det gir en trygghet, også for familien, å vite at jeg skal være her så lenge.

Kom for 13 år siden
Holtet, som gikk til Färjestad allerede i 2000 og med unntak av noen år i USA har vært der siden, begynner nå å bli blant dem som har vært lengst i klubben.
- Jeg får sikkert mer ansvar, både på og utenfor isen. De forventer sikkert det av meg også. Det blir vel mer jo eldre man blir.
Løperen fyller 29 år i slutten av august, og ser gjerne for seg en mer offensiv rolle også.
- Jeg håper jeg får det, og så gjelder det å gripe sjansen. Alt handler om hvordan man spiller, man må vise at man vil ta det ansvaret også, sier Holtet, som har spilt mye undertall og gjort en god defensiv jobb lenge.
- Jeg er ikke utakknemlig likevel. Det er en viktig del av spillet. Men det hadde vært moro å spille litt i overtall også.
Med 55 kamper i serien, sluttspill, kamper i Europa og landskamper i OL-sesongen, kan det komme opp mot 80-90 kamper kommende sesong.
- Det blir en lang sesong og full fart i OL. Det gjelder å holde seg i form, sier Hamar-gutten.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00