HAMAR: Dette var kvelden da sjefen min, en såret Lyn-sjel, fant lykken som Storhamar-supporter da han debuterte i OL-Amfi'n. Selvsagt elsket han å se at Vålerenga ble sendt hjem som slakt. Med hevet røst og kraftige armbevegelser framsto han som en godt over middels engasjert hamarsing som forlot hallen i triumf.
Og han var ikke den eneste.
Dette var kvelden da både Storhamar og kampsponsor Würth skjøt gullfuglen, mens Jimmy Andersson skjøt Storhamar opp på like mange poeng som Vålerenga med sin viktige scoring i sudden death.
Hockeyfolket våknet til liv med stinne brakke.
En god idé
En kamp med så mange tilskuere og happy ending gjør at Storhamar kan regne med enda noen ekstra tilskuere på kampene sine framover. Mens laget til Peter Johansson for alvor meldte seg på i kampen om seriemedaljene.
Samtidig er denne kampen et eksempel til etterfølgelse for for eksempel HamKam. La en samarbeidspartner kjøpe hele kampen som i dette tilfellet. La det være deres sponsorbidrag.
Ikke bare blir arenaen full, men opplevelsen til publikum blir så positiv at mange får lyst til å komme igjen.
Det blir stadig vanskeligere å fylle de ulike arenaen i Idretts-Norge, men her har Storhamar funnet noe som fungerer. Og jeg tipper kiosksalget gikk i taket det også. Jeg synes både Storhamar og Würth fortjener skryt for denne festkvelden.
Og da skulle det selvsagt bare mangle at spillerne innfridde også.
Dårlig start
Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være en opplevelse for dem også å komme ut på isen til fullsatt hall.
Derfor var det overraskende å se hvor lite med de var fra start. For dette var jo en kamp de må ha skrudd seg opp til i flere dager. Alle visste jo at det skulle komme mye folk. Og det var Vålerenga i tillegg.
Derfor var det skuffende å bli servert 20 minutter uten følelse og glød. Det var bare tamt fra Storhamars side.
Jeg fryktet at Vålerenga skulle øke 1-0-ledelesen fra første periode, for andre periode startet heller ikke bra. Men målet Storhamar trengte for å snu kampen, kom. Det var det som skulle til.
Vi visste jo det.
Det var som om bryteren endelig ble skrudd på. For plutselig var Storhamar først på hver eneste puck. Idrettspsykologien er merkelig sånn.
Og det kom ett til like etterpå.
Derfra og ut perioden var det bare Storhamar.
Kom på defensiven igjen
Men like vanskelig som det er å slå Vålerenga, er det å overvinne frykten for å miste en seier.
Storhamar havnet på defensiven igjen. Vålerenga koblet grepet. Og trykket på.
Det gikk bra lenge, men det kunne ikke holde kampen ut.
Derfor 2-2 og forlengelse.
HamKam også
Vålerenga toppet laget enda mer i forlengelsen. De utenlandske stjernene deres ble tynet for alt de var verdt, men denne kvelden var allerede kjøpt og betalt av Storhamars samarbeidspartner. Og jammen hadde de husket å ta med seg sudden death også.
For da Jimmy Andersson traff der han skulle etter 62.34, var det punktum. Og det er ikke ofte vi ser så mange glade hamarsinger på en og samme plass.
Dette var virkelig ikke Vålerengas dag i det hele tatt. For i Oslo hadde Martin Andresens mannskap blitt satt på plass med 4-1 av HamKam.
Stort bedre kan det jo ikke bli.
For er det noen vi i Hamar elsker å slå, så er det jo Vålerenga.
Og jeg tror Storhamar kan slå dem igjen når alvoret starter i sluttspillet.
Men mens vi venter, var dette en kjærkommen festaften på veien.
Vi tar gjerne flere slike.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.