– Vi har sett på saken, og lager nå en anmeldelse til disiplinærutvalget, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, til NTB.

– Vi skal ha nulltoleranse for rasisme og trakassering av legning i idretten. Derfor anmelder vi. Dette hører ikke hjemme her, fortsetter Eide.

Det var underveis i andre periode i mandagens oppgjør mellom Vålerenga og Stavanger Oilers at hendelsen utspilte seg. Bilder fra TV 2 viser at Lyngset roper «jævla homse» og «jævla sigøyner» mot motstanderen.

– Få saker

VG skriver at Cornet skal selv ha bekreftet hendelsen overfor Oilers-trener Petter Thoresen.

– Philippe lager ikke noe stort nummer ut av det, men det er ikke dermed sagt at vi ikke kommer til å gjøre det. Det får vi ta i morgen, etter at vi har sett episoden ordentlig. Men det er en trist sak, og ordentlig fjollete, sa Thoresen til avisa mandag kveld. Klubben skal sende ut en uttalelse i løpet av tirsdagen.

I tillegg til anmeldelsen fra Ishockeyforbundet kan også Oilers klage inn situasjonen til disiplinærutvalget.

Generalsekretær Eide tror ikke at denne typen trakassering skjer ofte i ishockeyen.

– Vi får ikke mange slike henvendelser i løpet av et år. Så jeg tror ikke at det er et stort problem, men vi vil det til livs, sier Eide.

– Men en sak er en for mye, fortsetter han.

Beklager

Lyngset ble konfrontert med situasjonen etter kampen, og 21-åringen sa da at han ikke husket episoden. Tirsdag går Vålerenga-spilleren ut i VG og beklager.

– Det skjedde i kampens hete. Det var høy spenning, det kokte over og jeg sa ting jeg ikke mente. Jeg husker det nesten ikke for jeg var så giret. Men når jeg ser TV-bildene, så er det en veldig stygg sak og jeg legger meg selvsagt helt flat, sier Lyngset.

– Dette gjenspeiler ikke verdiene jeg står for. Det var høy spenning og man sier ting man ikke mener, fortsetter Lyngset.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.