Gjøvik klarte ikke opprykk i mars, men etter at Tønsberg onsdag sa fra seg sin plass i 1. divisjon, får opplendingene en ny sjanse.

– Det er riktig. Vi har vært i kontakt med ishockeyforbundet. Tønsberg har offisielt trukket seg, og vi har fått tilbud om å spille i 1. divisjon, sier leder Esten Kjølvang til Oppland Arbeiderblad.

Gjøvik har allerede løst hallproblematikken med spilletider i Fjellhallen, men flere ting må på plass i løpet av noen få dager.

– Vi har spillere som går på skole og jobber. Vi må høre hvor mange av de 26 spillerne vi nå har som får problemer hvis vi skal spille 1. divisjon. Så må vi ha en god prat med trenere og lagledere. Før vi må styrebehandle saken til slutt, sier Kjølvang.

Spill i 1. divisjon vil ikke medføre særlig økte kostnader for klubben.

– Det er jo fristende. Vi har hatt en treårsplan hvor målet var 1. divisjon. Det var litt av årsaken til at vi ansatte Tor Nilsen som trener også. Nå er vi inne i det tredje året av planen. Vi skulle selvsagt helst ønsket at vi rykket opp i kvaliken i vår, men hvis de fleste er klare for 1. divisjon av spillerne så kan det være mulig at blir 1. divisjonslag allerede i år, sier Kjølvang. (©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00