OSLO: Martin Blakseth Huse har vært med lenge til bare å ha opplevd 21 fødselsdager. Det er likevel først i år, under Peter Johanssons ledelse, at den vaskeekte Hamar-gutten har fått sitt skikkelige gjennombrudd. Det har blitt oppdaget på kontoret til landslagssjefen. For ved forrige landslagsuttak uttalte Roy Johansen at Huse var aktuell.
Og det er trolig som den hardtarbeidende senteren at Johansen har latt seg småfriste av søndagens eneste dragemålscorer.
Men hva kommer Storhamar-treneren til å gjøre med den posisjonen om Johan Ramstedt vender tilbake som en julegave til hele Storhamar-miljøet?

- Utrolig viktig
- Et lag er helt avhengig av en slik spiller. Huse er utrolig viktig for oss, sier Peter Johansson. Han lager et «hvorfor spør du om det-blikk» når HA-sporten stiller følgende spørsmål:
- Hvordan ser du for deg at du vil løse senterrollen i tredjerekka om Ramstedt kommer tilbake?
Svaret Johansson kommer med tyder på at han ikke ønsker å omskolere Huse.

Ikke noe nytt om Ramsted
- For det første tenker jeg ikke på at Huse skal ha en annen rolle og for det andre tenker jeg ikke noe på Johan Ramstedt før han eventuelt skulle ha kommet hit. Det er heller ikke noe nytt i den saken.
Som ving ble Ramstedt en import som ikke innfridde forventningene, men som senter fikk han seg et skikkelig navn i Hamar OL-Amfi. Men når Christian Larrivée og Pål Johnsen tar droppene i de to førsteoppstillingene allerede, skal Ramstedt være bortimot svensk eliteserie-materiale for å plassere en av de to ut på vingen.

Større selvtillit
Og som den tredje senteren storspiller Martin Blakseth Huse om dagen. Han bekrefter også det mange trolig har lagt merke til når han har vært utpå isen denne sesongen. I tredjerekka, sammen med Fredrik Lystad Jacobsen og André Bjørge Paulsen eller Eirik Børresen, er han sjefen. Huse har utviklet spillet sitt offensivt og blitt bedre både fysisk og fått bedre hender:
- Jeg har fått mye bedre sjøltillit. Det betyr mye, sier dragenes nummer 36.
Han legger heller ikke skjul på at det å være landslagsaktuell er med på å styrke det:
- Det var egentlig litt overraskende, men det er klart det gir motivasjon, forklarer han.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00