Gerhard Nilsen kan ikke garantere at Storhamar slipper poengtrekket, selv om klubben lykkes i å hente inn de 1.560.000 kronene de forpliktet seg til da de fikk lisens. Det ble også stilt krav om at klubben skulle drive i pluss hver måned. Det gjør klubben nå. Ifølge daglig leder Erik Kristiansen står det igjen mellom 50.000 og 100.000 kroner på bok etter hver måneds drift så langt i sesongen.
- Hvorvidt Storhamar skal slippe unna poengtrekket, vil bli diskutert i forbundsstyret etter innstilling fra lisensnemnd ut i januar måned, sier Gerhard Nilsen.

Kunstig økonomi

- Er ikke dette å løpe fra an avtale, Nilsen?
- Jeg vil ikke forskuttere noe. Først må vi få alle regnskaper på bordet. De må redusere gjelda og dokumentere at de drifter i pluss. Så må vi vurdere helheten.
Nilsen mener at måten Storhamar skaffer midler på, er kunstig og at klubben ikke kan gå til gjeldssannering og innsamlinger annethvert år. Derfor vil forbundet knesette prinsippet om at klubbene må gå i overskudd.
- Vi vil bort fra kulturen om at klubbene går ut og får en eller annen til å betale underskuddet ved sesongslutt. Det er et underliggende poeng. Slik taper vi både anseelse og sponsorer på i det lange løp. Det er mange sponsorer som har forlatt sporten vår fordi klubben ikke har vist økonomisk ansvarlighet.

Bygger på hypoteser

- Poengstraffen kom lenge før regnskapsåret er over, men dere gikk tilbake på dette for en stund (31.12). Gjelder ikke det lengre?
- Vi ila poengstraffen på bakgrunn av de prognosene klubben la på bordet 31.10.
- En prognose er ganske hypotetisk, og da er vel avgjørelsen om et trekk på 15 poeng like hypotetisk?
- Som sagt hva som skjer, vil jeg ikke diskutere nå. Det kommer opp i forbundsstyret i januar, avslutter Nilsen, og legger til at Storhamar hadde minustall i oktober også.
- Minustallene er en ren regnskapsteknisk sak som vi har redegjort for, sier Kristiansen.
- Vi jobber for å bli kvitt gammel gjeld. Driften går i pluss. Dessuten har vi søkt om lisens for sesongen 2013/2014, ikke for regnskapsåret 2013. Det betyr at tallene for sesongen er bedre enn for regnskapsåret, sier Kristiansen, som mener at situasjonen i klubben er endret dramatisk i positiv retning.
Det er opp til forbundet å bestemme.

1,150.000 kommet inn
Med det siste bidraget fra yngres avdeling i Storhamar på nesten 150.000 kroner, var det per i går samlet inn totalt 1.156.440 kroner i aksjon Redd Storhamar.
– Da mangler vi tre av 11 avdelinger i yngres, opplyser innsamlingsleder Oddmund Blakseth.
– Hvor mye de tre gjenstående avdelingene i yngres vil bidra med, er et åpent spørsmål, ifølge Blakseth.
Med det foreløpige bidraget fra yngres er det i alt samlet inn 1.556.440 kroner per i går. Dette er den foreløpige totalsummen for gaver, sponsing og auksjon.
– Vi er godt fornøyd med tallene så langt, men vet at det jobbes med full styrke for å hente inn ytterligere midler, sier daglig leder i Storhamar Dragons, Erik Kristiansen.
Han opplyser også at han skal i sluttforhandlinger med Svein Skarpmo med sikte på å få ham i aksjon ganske fortløpende.
Skarpmo vil få i oppgave å arbeide mot nye sponsorer og salg av hallnavn.
 

 

 

 

 

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.