• KONGEN AV LILLEHAMMER: Jacob Berglund scoret totalt fem mål i løpet av de kvartfinalekampene i Kristins Hall. Det var mer enn nok til å sikre Storhamar avansement til semifinalen. FOTO: Fredrik Hubred Hagen

Jacob Berglund scoret to mål da Storhamar tok et viktig stikk i den andre kvartfinalekampen mot Lillehammer i Kristins Hall forrige søndag.

I dag returnerte den giftige svensken til OL-byen med tre scoringer.

Og i dag var målene verdt langt mer enn et stikk; Berglunds scoringer sikret Storhamar plass i semifinalen på Mjøs-rival Lillehammers bekostning.

- Det er deilig å vinne fire kamper på rad og være klare for semifinalen allerede. Nå får vi noen ekstra hviledager før neste serie, og det er viktig, stråler Berglund i videointervjuet over.

- Som å spille fire hjemmekamper

Berglund har imidlertid ingen god forklaring på hvorfor han hørte nettsus hele fem ganger i løpet av de to bortekvartfinalene mot Lillehammer.

- Jeg liker vel å spille her oppe. Det har fungert bra, og jeg har fått mange målsjanser. Det er morsomt at de triller inn iblant, smiler han.

Mens Berglund gjorde tre mål i den avgjørende kvartfinalen, produserte Adrian Saxrud Danielsen og Joakim Jensen ett hver. 5-0-seieren og semifinaleplassen ga gullstemning på den Storhamar-dominerte tribunen i Kristins Hall.

- Jeg har aldri opplevd bedre fans, og de er med oss både hjemme og borte. Det er utrolig. Det er vidunderlig å ha så mye støtte på bortekamper, og denne kvartfinaleserien har vært som fire hjemmekamper på rad, skryter Storhamars nummer 12.

- Man hører dem hele tiden. Når man står i båsen, får man nesten frysninger. Det er virkelig heftig, legger han til.

Målfest

Adrian Saxrud Danielsen åpnet Storhamars jubelkveld med en missil fra blålinja på Lillehammer i første periode.

Like etter det første sidebyttet var Berglund på farten, og fra vanskelig vinkel på venstresiden hamret han 2-0 opp i lengste kryss.

Da desperate opplendinger jaktet en sen snuoperasjon, var Berglund på rett plass igjen. Først satte han inn 3-0, før han lurte inn nummer fire mot et raknende Lillehammer-lag.

Joakim Jensen avsluttet målfesten med sin enkle 5-0-scoring, og Storhamar er dermed klare for semifinalen i NM.

Oilers til semifinalen

Stavanger Oilers trengte en snuoperasjon for å sende Stjernen ut av NM-sluttspillet i ishockey og seg selv til semifinalen torsdag. Også Storhamar avanserte etter storseier.

Dermed er to av fire plasser i semifinalene fylt opp. Både Oilers og Storhamar gikk videre med 4-0 sammenlagt, mens det fortsatt er full spenning i duellene Vålerenga – Frisk Asker og Lørenskog – Sparta. Det står 2-2 i begge de to kvartfinaleseriene etter fire kamper.

I Fredrikstad tok Oilers ledelsen ved Nick Plastino etter ni minutter, men Stjernen slo kraftig tilbake og ledet 3-1 etter første periode. Sander Valde utlignet for vertene, mens Michael Colavecchia og Jostein Ekaas ga østfoldingene håp om hjemmeseier.

Sluttspurt

Seriemesterne fra Stavanger reduserte ved Kristian Forsberg tidlig i midtperioden, men sikret seieren først helt mot slutten av kampen. Petter Røste Fossen gjorde 3-3 da det var under fem minutter igjen. Da utligningen kom, sprakk det for Stjernen. Josh Soares og Kristian Forsberg ga Oilers til slutt 5-3-seier.

Vålerenga sto med to tap i begge bortemøtene med Frisk Asker i kvartfinalen. Derfor hadde Oslo-laget press på seg for å levere hjemme på Jordal og sikre 2-2 etter fire kamper. Espen «Shampos» Knutsens menn slo til med 7-3-seier.

François Fortier markerte seg med to mål og to assist i det målrike lokaloppgjøret. Det sto 3-2 før siste periode, men tre raske VIF-mål ga til slutt en klar seier.

Lørenskog utlignet sin sluttspillserie mot Sparta med 2-1-seier torsdag. Mats Frøshaug ble matchvinner 2.02 minutter ut i forlengningen. Mats Trygg ga vertene ledelsen tidlig, men Sparta slo tilbake ved Fredrik Jacobsen nesten fire minutter ut i midtperioden. 


Se hvilke tanker Jacob Berglund har om Storhamars videre ferd i NM i videoen øverst på siden.

Storhamars lag

Målvakt: Andrew Engelage (Kaj Erik Nordtømme)

1. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Martin Gran, Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten.

3. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Jørgen Langdalen - Vetle Lindstad, Ole Petter Øvergaard, Simen Sveen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00