• Ampert: Som i de foregående semifinalene ble det ampert. Her har Mats Weberg lagt Pål Johnsen i bakken.
    Foto: Fredrik Hubred Hagen.

(Sparta - Storhamar 4-2)

Storhamar misbrukte sin første matchpuck da Sparta ble for sterke i den fjerde semifinalen. Hamar-gutta kunne sikret seg avansement til finalen, men tok ikke vare på sjansen. 

Storhamar våknet ikke før det gjenstod ti minutter av oppgjøret. Spurten kom for sent.

Lars Erik Hesbråten la ikke skjul på sin skuffelse etter kampen.

- Vi spiller ræva i kveld. Vi bruker altfor lang tid på å våkne.

- Hvorfor starter dere kampen så dårlig som dere gjør?

- Jeg vet ærlig talt ikke. Vi spiller ikke bra før vi blir desperate i tredje periode, og sånn kan det ikke være, sier Storhamars nummer 85.

hallström-scoring

Det var Sparta som åpnet kampen best, men en meget solid Andrew Engelage i Storhamar-buret hindret hjemmelaget deres sårt trengte ledermål, enn så lenge.

Det var derfor ikke ufortjent at Sparta tok ledelsen - nok en gang. Etter snaue 14 minutter trampet Magnus Lindahl inn i Storhamars sone, la igjen pucken til David Hallström som smalt pucken forbi Engelage.

Sparta fortsatte trykket, men Storhamar holdt unna.

- Vi kløner det til for oss selv. Vi har ikke noe samspill verken i fem mot fem eller i overtall, sa Joakim Jensen til TV 2 etter perioden.

storhamar ble rundspilt

Storhamar startet midtperioden med to mann mindre, i ett minutt og 52 sekunder. Det undertallsspillet gjennomførte Storhamar mesterlig og unngikk nytt baklengsmål, igjen hjulpet av en glitrende Engelage helt bakerst.

Men det tok ikke lang tid før målvakten bemerket seg negativt, han trippet Nathan Condon på vei gjennom, og Storhamar nok en gang måtte klare seg med en mann mindre på isen. Og denne gangen slapp ikke Storhamar unna.

Henrik Malmström dro seg inn foran mål og fikk avsluttet, Engelage reddet, men på returen dukket Dion Knelsen opp og satte inn 2-0-scoringen for hjemmelagt. 

To minutter før slutt i midtperioden snek det seg nok en puck inn bak Storhamars målvakt. Etter hardt trykk fra Sparta, dukket Knelsen opp igjen og la på til 3-0.

- Vi spiller ikke bra i det hele tatt. De får oss forbannet, men sånn er det når du møter et griselag, sa en irritert Linus Johansson til TV 2 etter 2. perioden. 

Hesbråten var også misfornøyd med midtperioden.

- Vi klarer ikke engang å sette et opp overtallsspill. Vi lar dem styre alt, sier en skuffet Hesbråten.

Løvhaug Hansen tente håpet

Storhamar gikk hardt ut i tredje periode, og var nær en redusering, men det ville seg ikke for bortelaget.

Det var i stedet Sparta og Dion Knelsen som scoret nok en gang. Løperen satte inn 4-0 alene med Engelage, etter at Jimmy Andersson hadde rotet bort pucken som bakerste mann.

Det så bekmørkt ut for Storhamar, men så satte unge Simen Løvhaug Hansen inn ei lompe fra siden. Storhamar fikk tilbake troen.

Akkurat som i de foregående kampene ble Sparta engstelige av Storhamars redusering. Josh Godfrey albutaklet Christian Larrivèe og ble sendt i dusjen. I det påfølgende overtallet, sju minutter før slutt, dundret Erik de la Rose inn 2-4, og det ble ny spenning i kampen.

Storhamar mobiliserte frem en god sluttspurt, men pucken ville ikke forbi Johansen flere ganger.

Storhamar stilte med følgende lag:

Målvakt: Andrew Engelage (Daniel Jørgensen).

1. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Martin Gran, Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten.

3. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Luke Moffatt, Jacob Berglund, Linus Johansson.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Jørgen Langdalen - Simen Sveen, Ole Petter Øvergaard, Vetle Lindstad.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.