(Stavanger Oilers - Storhamar Dragons 2-1)

Det ble en fartsfylt og underholdene kamp da Norges to beste hockeylag møttes til gullkamp i DNB Arena.

Storhamar spilte en god kamp, men orket ikke å stå imot da Stavanger giret om i tredje periode.

Andrew Engelage spilte en god kamp bakerst for bortelaget. Engelage har kun spilt 40 minutter siden hodeskaden han pådro seg sist gang lagene møttes.

- Det var utrolig morsomt å spille kamp igjen. Man savner alltid å spille når man er skadet, men jeg måtte bare ta tiden til hjelp mens jeg var skadet, sier Andrew Engelage.

Engelage vartet opp med den ene klasseredningen etter den andre.

- Jeg liker godt å spille i den hallen her. Stemningen er fantastisk, og vi er ofte gode når vi kommer hit. I dag var det en typisk sluttspillkamp, og det er sånne kamper som er kule å spille, sier Enegalge.

Trener Aleksander Smirnov var misfornøyd med resultatet, men stolt over måten Storhamar spilte på.

- Stavanger er et veldig godt lag, men likevel gir vi dem kamp helt inn. Vi manglet både Mads Hansen og Jacob Berglund, men det var det ingen som fokuserte på. Jeg er veldig fornøyd med måten vi gjennomførte kampen på, sier Smirnov.

Smirnov var aldri i tvil om å bruke Engelage til kampen.

- Andrew står når han vil, så enkelt er det bare. Jeg synes Engelage var helt fantastisk. Han gir oss god selvtillit ute på isen, avslutter Smirnov.

god engelage

Det stod 0-0 etter en god førsteperiode av Dragons i DNB Arena. Hjemmelaget hadde riktignok pucken mest, men Storhamar lå kompakt og forsvarte seg på en klok måte.

Perioden største sjanse kom da tredjerekka gjorde en tellefeil i egen sone, og Rudolfs Balcers fikk pucken umarkert. Han prøvde seg på en liten høyre-venstre-finte før han satte pucken opp mot nærmeste kryss. Publikum var på vei til å reise seg, men Engelage kom seg over og gjorde en viktig redning. 

Larrivée-suser

Storhamar spilte en utrolig god andreperiode, og hjemmelaget stanget mot Dragons` gode styrespill hele perioden.

Andreas Øksnes måtte seg for en tripping midtveis i perioden, og Stavanger fikk muligheten til å spille fem mot fire. Da publikum trodde Stavanger skulle ta grep om kampen, kom Storhamars scoring. Christian Larrivée vant pucken på blålinja, satte fart inn i Stavanger-sonen og dundret et knallhardt slagskudd opp i lengste kryss.

Hjemmelaget skapte noen sjanser på tampen av perioden, men Engelage fortsatte storspillet.

snudde

Oilers kom ut i hundre til den tredje perioden. Først scoret hjemmedebutant Christian Hanson fra kloss hold.

Midt i perioden kom den avgjørende scoringen da Adrian Saxrud ble dratt ut etter noter av Josh Soares. Pucken spratt ut fra bak mål, og nevnte Soares fikk en enkel oppgave med å sette inn sesongens viktigste mål for Stavanger.

Storhamar mobiliserte fram en sluttspurt, men beina var tunge og mulighetene uteble.

Norges flaggskip

Med seriegullet befester Oilers sin posisjon som Norges flaggskip innenfor ishockeyen. Selv om det kun er klubbens andre seriemesterskap, har Oilers vunnet fire av de fem siste norgesmesterskapene og også gjort seg bemerket med godt spill i Europa.

TV 2-ekspert Bjørn Erevik mener det er flere grunner til at Oilers har inntatt den posisjonen de har.

– Først og fremst er de bra besatt i alle ledd. De har den bredeste troppen i ligaen, er godt organisert og har et godt trener- og støtteapparat, skrøt Erevik av den nybakte seriemesteren.

Med tre runder igjen å spille av serien, kan Oilers allerede begynne å forberede seg på sluttspillet. De siste seriekampene spilles 3. mars.

Storhamar stilte følgende lag: 

Målvakt: Andew Engelage (Daniel Jørgensen)

1. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Lars Løkken Østli - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen

2. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Ole Petter Øvergaard, Linus Johansson, Luke Moffatt

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Martin Gran, Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten

4. rekke: Andreas Øksnes - Simen Sveen, Jørgen Langdalen, Vetle  Lindstad

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.