ASKER: Fotballdommerne skal ha skryt for en ny og mer ydmyk holdning i forhold til sine egne avgjørelser på banen. Når det er sagt, har de fått god hjelp til det gjennom alle tv-kameraene som følger alle bevegelser på fotballbanen.

Både under og etter kampene blir situasjonene sett på igjen og igjen.
Og da er det jo ingen vei tilbake.
Slik det var for Svein Oddvar Moen på Lerkendal, da han både skulle ha gitt Lyn et straffespark til og vist ut Bjørn Tore Kvarme.
Han beklaget.
Og det scorer dommerne på.

Avgjorde finalen
Derfor er det spennende om Tor Olav Johnsen er like voksen.

Han får en dvd av kampen han også, slik at han kan studere den.
Da vil han finne ut at Kristian Forsberg ikke skulle vært utvist for boarding åtte sekunder før slutt i tredje periode.
Der gjorde Tor Olav Johnsen en stor feil.
Som også avgjorde NM-finalen i går.
Det er kanskje riktig som han selv sier, at hvis situasjonen hadde skjedd tidligere i kampen, så ville det ikke blitt noen stor diskusjon.
Men beklager, den forklaringen holder ikke.
Det var igjen åtte sekunder av den dramatiske NM-finalen. Da skal man ikke gjøre så grove feil når man er så tett opp i situasjonen som Johnsen var i dette tilfellet.
Det er i beste fall betenkelig.
Det er lett å ane at Johnsen følte behov for å kompensere for et par avgjørelser Frisk-Asker følte gikk mot dem tidligere i perioden. Blant annet da Cameron Abbott fikk en smell ved vantet av Eerikki Koivu.
Mats Zuccarello Aasen var overbevist om at det var grunnen til utvisningen av Forsberg.
Jeg tror han har rett.
Men jeg er ikke enig i at en feil skal rettes opp med en ny feil - hvis Koivu skulle vært utvist.

Skuffet Smirnov
Mye dommersnakk dette, men sånn blir det når det handler om bøtta i hockey.

Det koker. Og blodet bruser.
Derfor gjorde nok Aleksander Smirnov lurt i å gå rett i bussen etter kampen uten lyst til å snakke med pressen.
Nesten en time etter kampslutt fikk jeg likevel noen ord ut av ham, og den russiske verdensmesteren klarte ikke å legge skjul på følelsene.
- Jeg er veldig skuffet over den siste utvisningen, men jeg vil ikke snakke om dommeren. Spør meg etter den siste finalekampen. Da skal jeg snakke, sa han.
Det kan bli allerede i morgen.

Viktig med Livf
For Storhamar var tilbake på sporet i går etter den elendige bortekampen mandag. Og med hjemmekamp og fullt trøkk i OL-Amfi'n, ligger alt til rette for gullfest på hjemmebane.

Med Mattias Livf tilbake som back er også Storhamar forsterket på backsiden. Det er ikke Frisk-Asker, som kanskje må klare seg uten Johnny Nilsen.
Asker-kapteinen forsvant av isen med en vond skade i går. Det er en klar svekkelse for dem hvis han må stå over i morgen.
Hvis Storhamar henger med når Abbott-brødrene skrur opp farten, bør dette gå. De er definitivt Asker-lagets farligste våpen.
Men jeg tror Storhamars rutine nå kommer til sin rett.
Men før det bør Tor Olav Johnsen innrømme at han tok feil.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.