HAMAR: Det som oftest ikke de som kommer i fokus. Gutta i tredje- og fjerderekka tar den litt usynlige drittjobben som er utrolig viktig for et lag.
- Spiller tredje- og fjerderekka bra, så vinner man ofte, sier Peter Johansson, som mener bredden Storhamar har i laget vil gjøre dem bedre rustet inn mot sluttspillet.
- I dag spilte vi med fire rekker nesten hele kampen. Vi gikk ned på tre da det var igjen sju-åtte minutter, tror jeg. Bredden gjør at vi kan klare oss bedre gjennom en lang sesong, og vi vil jo være gode i mars og aller helst april også, sier svensken.

Måtte endre spillestil
Martin Blakseth Huse er en av spillerne som gjør Johansson optimistisk. I går ble senteren i tredjerekka kåret til dragenes beste, i det som ble en skikkelig arbeidsøkt mot offensive og tunge Lørenskog.
- Martin er bra, det har han vært lenge nå. Han har tatt enorme steg og har vokst med selvtillit. Han løser rollen sin ypperlig.
Blakseth Huse forteller litt om at han har måttet endre spillestil.
- Jeg spilte ikke på samme måte da jeg var liten. Men jeg var lenge med i fjerderekka, og da kan man ikke drive å «lire». Vi har mange andre typer som er gode med pucken, som Pål (Johnsen) og Christian (Larrivèe). Innsats, blokkeringer og taklinger er blitt litt min rolle, og jeg stortrives med den, selv om det ikke blir så mange målpoeng av det, sier Huse.
I går var han en av dem som fikk mest tillit i hektiske sluttminutter da Lørenskog presset på for en utligning.
- Martin er en av dem som er verdig en plass høyere opp, men jeg er ikke så veldig fokusert på det med tallene på rekkene. Tredjerekka er like viktig, og for meg har Martin den rollen han skal ha.
Som et bilde på Huses og de andre dragenes enorme arbeidsmoral, kan de fem siste sekundene brukes. Først forsøkte Pål Johnsen å drøye tid ved å vippe pucken i været. Den havnet litt for langt opp, og gikk til icing.

- Strålende arbeidsinnsats
Etter droppen i Storhamar-sona, blokkerte både Johnsen og Huse potensielt farlige skudd.
- Jeg var ikke fornøyd med at det ble icing, så jeg måtte, gliser Johnsen, som spøkefullt påpeker at det var et synlig bevis på at lagledelsen valgte rett kaptein.
Storhamar begynte kampen best, og tok ledelsen tidlig da André B. Paulsen pirket inn en pasning fra Blakseth Huse.
Joakim Jensen styrte inn Andreas Hjelms skudd snaue fem minutter senere. Så handlet veldig mye om Lørenskog.
- I dag så vi litt ut som vi gjorde i starten av sesongen. Men det var sterkt å vinne på en dag som dette. De var nok litt bedre enn oss i dag, men vi dekker skudd og jobber utrolig bra. Spillet var ikke som jeg kunne ønske, men arbeidsinnsatsen gjorde at vi vant, sier Johansson.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.