Vålerenga - Dragons 3-2

Fem minutter ut i tredje periode, på stillingen 2-1, skubber Eirik Dagfinrud Enga-gullhjelm Sondre Olden i vantet. Olden vrir seg på isen i synlige smerter, og hatoppgjøret mellom Vålerenga og Dragons avblåses.

Uskyldige Adrian Saxrud Danielsen, som var halvannen meter unna Dagfinrud og Olden, tildeles matchstraff, en femminutter og videodømming.

Det koker under Dragons-hjelmene, og noen minutter senere sitter Vålerengas 3-1-puck i nettet.

Storhamar-assistent Tom Erik Olsen er ikke nådig i sin beskrivelse av dommernes prestasjon. 

- Det er ikke mye som har forandra seg her på Jordal, det blir vanskelig å vinne hvis dømminga ikke sitter. Det blir sånn som det blir, det er vanskelig å håndtere slik dømming. Jeg tror de blåser på intensjon, fordi Olden ligger nede, sier Dragons-assistenten.

Fornøyd med mye

Hovedtrener Rune Gulliksen vil ikke bruke energi på dommerevaluering. 

- Det var en krig mellom erkerivalene, og det er slik et derby skal være. Dommerne hang ikke helt med, men det vil jeg ikke bruke energi på, oppsummerer Dragons-sjefen, som ellers er fornøyd med mye etter krigen på Jordal.

- Det er en tett og bra match, full av action. Vi  mangler mange spillere, men de som er her gjør en god jobb. Akkurat når vi skal sette mulighetene våre, mangler vi litt kvalitet, forklarer Gulliksen.

Vålerenga tok ledelsen

Dragons fikk en brukbar start på førsteperioden, men helt på tampen av et undertall fant Vålerenga en åpning, og Brendan Brooks satte inn kampens første.

Bortelaget var gode i midtperioden, og ved halvspilt kamp utliknet Lars Erik Hesbråten.

Gleden skulle bli kortvarig, og fem minutter senere var Vålerenga tilbake i tet. Sondre Olden smekket inn 2-1 for hjemmelaget.

Dramatisk avslutning

Et basketak mellom Nathan Martz og Morten Ask etter andre periodeslutt utartet, og samtlige spillere kastet seg inn i krigen på isen. Speakeren på Jordal måtte til slutt minne spillerne om at perioden var over, og be dem finne veien til garderoben.

Det ble ikke mindre dramatisk da spillerne kom tilbake for tredje periode. Saxrud Danielsen ble utvist for Dagfinruds dytt, og i en brennhet periode, da Dragons fikk nærmere fire minutter med tre mot fem på isen, satte Morten Ask inn 3-1 for Enga.

Pål Johnsen skapte ny nerve, da han omsatte et Nathan Martz-innspill i scoring 50 sekunder før slutt, men Dragons maktet aldri å komme à jour. Poengene ble dermed værende i hovedstaden.

Dragons' startoppstilling:

1. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Andreas Øksnes - Ole Petter Øvergaard, Mads Hansen, Eirik Børresen.
2. rekke: Jimmy Andersson, Anders Braavold - Joakim Jensen, Christian Larriveé, Pål Johnsen.
3. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Eirik Dagfinrud - Lars Erik Hesbråten, Nathan Martz, Martin Blakseth Huse.
4. rekke: Ørjan Mikkelsen, Simon Tombre.

Vi fulgte kampen live:

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.