HAMAR: Etter gårsdagens kamper, tok Färjestad igjen over serieledelsen. De vant det som ble kalt seriefinalen mot Skellefteå på straffer.
Status nå er at Marius Holtets lag leder, ett poeng foran HV71 og Skellefteå, med Lars Løkken Østlis Luleå tre poeng bak på fjerdeplass.
- Dette var en deilig seier. Nå er stemningen på topp. Det var viktig å vinne i dag, og vi beviste at vi har en bred og sterk tropp, sier Marius Holtet.
26-åringen er klar på at målet er å bli på toppen av tabellen.
- Ja, sånn er det i Färjestad. Men det er så jevnt at hver eneste kamp er viktig, sier Holtet, som allerede i morgen skal ut i ny nøkkelkamp. Da venter tabelltoer HV71 - fjorårets SM-mester - på motsatt halvdel.
Mange poeng igjen å dele ut
I sitt debutår i Sverige, var Lars Løkken Østli lenge i rollen som serieleder, etter en kjempestart på sesongen. I går tapte de 2-0 mot Brynäs, og falt ned til fjerdeplass.
- Det er små marginer, og det er så jevnt at hver kamp er viktig. I dag spilte vi ok, men klarte ikke å få uttelling på de store sjansene. Vi hadde et forsprang på ni poeng, men dette er absolutt ikke kjørt, lover 24-åringen.
Den tidligere Storhamar-backen sier han ikke hadde tenkt så mye på at Luleå kunne henge med i toppen før han kom, men at ambisjonene nå er der etter.
- Ekspertene tippet oss ganske langt ned, men nå har vi bevist at vi er et topplag. Nå som vi ligger der vi gjør, er det klart at vi går for å bli der. Men det er i perioden nå framover at man får se hvem som hører hjemme i teten, sier Østli.
Begge to har slitt med lite spilletid i perioder, men for Holtets del er det blitt mye tid på isen i de siste kampene.
- Det har gitt mer sjøltillit, og det kjennes bra ut nå. Det er mye av den samme rollen som før, og i dag var rekka mi satt til å stoppe Skellefteås farligste rekke. Vi holdt nullen og gjorde jobben vår.
- Det har gått litt opp og ned med istid, akkurat som med prestasjonene. Men jeg må bare tenke positivt og jobbe hardt. Jeg prøver å gjøre som trenerne sier, og gjøre det enkelt i egen sone og begynne med det, sier Løkken Østli.
Kontrakten går ut i år
Holtets kontrakt går ut etter denne sesongen, og akkurat nå vet han ikke hva som skjer videre.
- Det er ikke likt meg å gruble på det midt i sesongen. Mye er vel opp til om Färjestad vil ha meg, men dette er en jobb, og vil de ikke det, er det sikkert noen andre som vil ansette meg. Men dette får vi ta etter hvert, det er tidlig ennå.
Løkken Østli synes det hadde vært deilig å snyte landslagskompisen og bysbarnet for seriegullet.
- Det hadde vært ålreit det, smiler han.
Men Holtet har ingen planer om å la Østli kopiere hans egen innsats ved å ta gull i debutsesongen.
- Jonas Holøs, Anders Bastiansen og jeg gjorde det i vår første sesong. Det får holde. Vi får heller satse på at vi tar det igjen, gliser Marius, som ble dobbeltmester med Karlstad-laget for to sesonger siden.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.