– Det er ingen som forteller motstanderen i et sluttspill om egne småskader. I kampen om kongepokalen benytter alle lag de midlene dommerne tillater, og det er ingen grunn til å be om ekstra juling, smiler veteranen.

Storhamars kaptein innrømmer at han har spilt på lag, både i Norge og utlandet, hvor navnet til småskadde motstandere har stått på tavla før viktige kamper.

Må tåle juling

– Det er ikke slik at noen forsøker å få en halvskadd motspiller ut av spill, men det er klart de flest fullfører enda flere taklinger mot spillere som ikke er 100 prosent skadefrie, sier Mads Hansen.

– Betyr det at dere i Storhamar går hardt etter motstandere som er halvskadd?

– Nei, jeg tror ingen lag i Norge tenker slik bevisst, men vi fullfører naturligvis taklingene om vi har mulighet til det, legger Storhamars svært rutinerte kaptein til.

Stavanger Oilers-trener, Petter Thoresen, deler Hansens betraktninger.

– Spesielt i et sluttspill unnlater vi å fortelle hva enkeltspillere sliter med, sier Thoresen.

Oilers-treneren legger til at lagene er ekstra godt forberedt i sluttspillet, og at småskader hos motstanderen blir notert.

– Det sier seg selv at en spiller med en skulderskade må forvente å få ekstra juling i duellene langs vantet, sier Thoresen.

Vanlig praksis

Både spilleren Mads Hansen og treneren Petter Thoresen legger til at denne formen for hemmelighold av skader er helt normalt.

– I et sluttspill våkner gladiatorene i oss, ler Mads Hansen som håper å være tilbake på isen i løpet av kort tid.

– Jeg er like optimistisk hver eneste morgen og håper at ting er blitt bra igjen. Nå er jeg noe bedre, men ikke helt frisk, sier Hansen.

Stjernene må tåle mer

Både Oilers og Storhamar brukte kortest mulig tid på å komme seg til semifinalen. Nå venter enda tøffere motstandere, hvor eget lags stjerner må forvente juling.

– Det må de beste tåle, takle og godta, slik at de ikke mister hodet og skaper vansker for eget lag, mener Petter Thoresen.

–Et sluttspill i hockey skal være kynisk, hvor alle lovlige midler blir tatt i bruk, mener Mads Hansen som regner med han selv slipper ekstra tøffe motstandere, om den hemmelige skaden endelig slutter å plage ham.

Taus lege

– Spillerne er som alle andre pasienter, og for meg er det avgjørende å holde taushetsplikten min, sier My Lystad.

Legen har merket seg at ishockey en så fysisk krevende at det vil være uklokt å fortelle om hvilke skader de ulike spillerne sliter med.

– Om jeg forteller det kan jeg utsette spilleren for fare. Jeg har sett at de blir taklet ekstra tøft av motstanderne, sier Lystad som har merket seg at lagidrettene håndball og fotball er langt mer åpne når det gjelder skader.

– Det har jeg lagt merke til, men det kan hende hockey skiller seg fra disse idrettene. Det virker som hockey er ekstra krevende fysisk, sier Storhamars lege My Lystad.

Sammen med fysioterapeut Marius Engen utgjør hun det medisinske apparatet til Storhamar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.