HAMAR: For sarpingen som snørte på seg skøytene for første gang i moderklubben Sparta, ville ha spilletid og forsvant til Stjernen i sitt første år som seniorspiller. Derfra gikk turen til Stavanger, deretter Lillehammer, før han krysset grensen og dro til svenske Ulricehamn ved nyttårstider i fjor. Nå er han tilbake i hjemlandet, klar til å ta fatt på spill for sin femte eliteserieklubb i alder av bare 24!
- På et flåsete spørsmål om han blir i Storhamar lengre enn til jul, ler han og sier:

Tar opp kampen

- Jeg har til hensikt å bli her noen år.
Dermed har han sagt klart ifra overfor Storhamars ensomme keepersvale etter forrige sesong, Robert Hestmann, at han skal få slite for å bli klubbens førstemålvakt.
- Vi har begge landslagsambisjoner og kommer til å jage hverandre på hver eneste trening. Ingen av oss kommer til å gi ved dørene, sier Tommy Johansen som flyttet til byen torsdag. Inntil videre skal han bo hos lagkamerat Trygve Hillestad, før han får sitt eget.

- Bra gjeng

- Jeg har så vidt fått kjent på miljøet i klubben. Noen barmarkstreninger er det blitt, og inntrykket mitt er veldig positivt. Det er en bra gjeng jeg har havnet i, sier Tommy Johansen, lykkelig over endelig å ha kommet på is igjen.
- Den første tiden går med til å vende seg til nytt utstyr og få inne igjen bevegelsesmønsteret. En er litt spillerusten etter noen måneder på barmark. Etter hvert vil nok alt gli bedre. Både med hensyn til utstyr og tempo i spillet, sa Dragons eneste nyervervelse foran kommende sesong, som var godt fornøyd med sin første opptreden på is i går.

- Godt å komme på is

Det var flere enn Tommy Johansen som gikk fra treningen med et smil om munnen i år. Dragons-trener Michael Smithurst var en av flere:
- Det er godt å komme i gang på ordentlig. Nå gjenstår noen uker med knallhard trening før vi tar fatt på eliteseriestarten hjemme mot Stavanger 11. september. Etter den tid går det slag i slag, sier Smithurst som for lengst har innsett at det laget han har nå, blir det han disponerer kommende sesong.

En utfordring

- Det tar vi som en utfordring. Den eneste muligheten for å få flere spillere inn i troppen nå, er at en ekstern sponsor stiller opp for oss, men vi forholder til de spillerne vi har og gjør det beste ut av det. Mannskapet er godt nok, mener Smithurst som ikke er det spor urolig for at Storhamar ikke holder nivå.
- Det er bare en måte å gardere seg mot kollaps på. Det er å gjøre en ordentlig jobb i sesongforberedelsene, og det føler jeg at vi har gjort. Beviset får vi 13. august. Da skal gutta gjennom en ironman. Da regner jeg med å få bekreftelsen på at det som er gjort i sommer, holder mål, sier Smithurst som synes det ser bra ut nå.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00