OSLO: Før avreise til landskampene i Frankrike fikk de OL-aktuelle spillerne prøve antrekket som den norske troppen skal bruke i Vancouver.

Veteranen Tommy Jakobsen (39) kan få sjansen i sitt tredje OL. Han var med i både Albertville og Lillehammer, og Lørenskog-backen er den eneste med OL-erfaring av de norske spillerne.
- Når jeg ser på tøyet, tenker jeg tilbake på hvordan det var sist gang. Det gir en god følelse å ta på seg klærne med det norske flagget og OL-ringene på, sier Jakobsen til NTB.
Anders Bastiansen gleder seg også til Vancouver-lekene.
- Jeg er ikke så glad i å prøve klær, men gjør så godt jeg kan. Jeg har jo aldri vært med i OL før, så dette blir morsomt, sier Färjestad-proffen.

Åpner mot vertsnasjonen
Det norske ishockeylandslaget er med i sitt første OL på 16 år. I åpningskampen spiller Norge mot vertsnasjonen Canada, mens også USA og Sveits venter i gruppespillet.

- Det kommer til å bli en utrolig opplevelse. Vi har ingenting å tape, og vi må bare gjøre det beste vi kan. Vi er ikke vant til små baner, men det trenger ikke være noen ulempe. Vi hadde jo blant annet gode resultater under VM i Canada i 2008, sier Jakobsen.
Han får støtte fra landslagskompisen Anders Bastiansen (29).

- Det blir tøft
- Det blir to tøffe kamper mot Canada og USA, men det synes jeg bare er gøy. Vi skal møte Canada på hjemmebane under OL. Det blir ikke større enn det. Vi vet at vi må gjøre vår beste kamp mot dem for at vi skal lykkes, mener Bastiansen

Jakobsen har også ett råd til de yngre spillerne i troppen før oppgjørene mot NHL-stjernene fra USA og Canada.
- Jeg kommer til å si fra til dem at de ikke skal ta med seg autografblokken på kampdagen, smiler Jakobsen.
- Det er et stort øyeblikk for en idrettsutøver å være med i et OL, sier 39-åringen. (©NTB)
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00