HAMAR: Prosjektet kalles «Back 2010». Dette skal være et samarbeid mellom klubbene og Norges Ishockeyforbund. Utgangspunktet er styrker og forbedringspotensial hos hver enkelt spiller, og prosjektet skal være et supplement til det klubbene kan tilby.
Åtte utvalgte
Det er Alexander Bonsaksen, Vålerenga, Patrick Bovim, Frisk Asker, Brede Csiszar, Vålerenga, Erik Follestad Johansen, Frisk Asker, Aleksander Rindal, Lillehammer, Daniel Sørvik, Furuset, Henrik Ødegaard, Frisk Asker og Lars Løkken Østli som er tatt ut.

Gjengen hadde sin første samling på Jordal i forrige uke.
- Vi hadde spesialtrening med Roy Johansen, Knut Jørgen Stubdal og George Kingston.

- Kjempebra prosjekt
- Jeg synes dette prosjektet er kjempebra. Vi backer trenger også spesialtrening. Vi fikk beskjed om hva hver enkelt kan bli bedre på, sier Lars Løkken Østli, som håper landslaget klarer seg gjennom OL-kvaliken denne uka.

- Dette hadde vært moro å kunne kjempe om en OL-plass, sier Storhamar-backen og fortsetter:
- Vi har veldig mange gode løpere i Norge, og det er viktig å følge opp på backsiden også. Vi skal ha en samling en gang i måneden, og dette virker veldig lovende.

Flere eldre
Det ligger i kortene at Norge får store utfordringer i å fylle etter på backsida på landslaget etter hvert. Veteran Mats Trygg synes dette prosjektet er veldig positivt.

- Dette er et kjempebra tiltak. Det har vært tynt på backsiden de siste årene, og vi har i stor grad benyttet oss av de samme spillerne i flere sesonger, sier Mats Trygg, som spiller i den tyske klubben Kölner Haie.

Tett oppfølging
Petter Salsten sier dette om satsingen på backene:

- Vi ønsker en tettere oppfølging av våre yngste backer. Aldersspranget fra en spiller som Henrik Ødegård til Tommy Jacobsen er for stort. Internasjonalt backspill er et spørsmål om erfaring, og det er helt essensielt at spillerne i denne posisjonen er stabile, og holder et høyt laveste nivå, sier Petter Salsten, til speaker.no.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.