Norsk Arbeidsmandsforbund har bedt Landsorganisasjonen (LO) i Norges juridiske kontor om å bistå vaktmesterne i Hamar OL-Amfi i forbindelse oppsigelsen av deres stillinger i Storhamar Dragons AS.

Oppsigelsen er begrunnet med at driften av Hamar OL-Amfi overføres til HOA AS fra 1. januar 2015.

- Vi mener helt klart at det foreligger en virksomhetsoverdragelse, sier advokat Marit Håvemoen i LO.

Slutten av måneden

Hun kommer til å ta kontakt med Norsk Arbeidsmandsforbund og de oppsagte for å legge en strategi og om hva de skal foreta seg i tiden framover.

- Vi har ikke tatt endelig stilling til dette, men vi har varslet om søksmål. Fristen for å ta ut stevning går ut i slutten av måneden, sier Håvemoen som bekrefter at kjerneordet i striden er ordet - virksomhetsoverdragelse.

Avviser overtakelse

HOA ved styreleder Anne-Lise Bakken, bekrefter at selskapet har mottatt og besvart et søksmålsvarsel fra advokaten til de tre ansatte i Dragons.

Selskapet stiller seg i utgangspunktet litt undrende til henvendelsen da HOA ikke er arbeidsgiver til de det gjelder. HOA har videre avvist at det her kan dreie seg om en virksomhetsoverdragelse.- Vi kan ikke se at de kriterier som må ligge til grunn er oppfylt, sier Bakken.

Heller ikke Storhamar Dragons ser at det er snakk om en virksomhetsoverdragelse. De stiller seg bak HOA avvisning om at dette dreier seg om virksomhetsoverdragelse.

Hvordan skal driften være

- For vår del koker det meste ned til hvem som skal drifte hallen i regi av HOA fra den 1.1. 2015 og hvordan, sier daglig leder i Storhamar Dragons Njål Berge.

Han sier at Storhamar Dragons vil forholde seg til den avgjørelsen retten eventuelt måtte ta.

- Hvis vi får beskjed om at vi skal fortsette å betale lønningene til vaktmesterne som da betraktes som ansatte hos oss, gjør vi det, men da kan ikke vaktmesterne gå på jobb i Hamar OL-Amfi som skal drives av HOA.

Likvivitetsutfordring

- For Storhamar Dragons, vil det i så fall bety at vi likevel vil få en likviditetsutfordring i løpet av vintermånedene, men den må vi ta, sier Berge.

Han er opptatt av at også de ansatte vaktmestrene må få en avklaring på en lite morsom situasjon.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.