• IKKE TILBUD: Andrew Engelages framtid i Storhamar er usikker.
    FOTO: FREDRIK HUBRED HAGEN.

Robert Hestmann ble klar allerede 20. februar. Først i går fortalte Storhamar om ny-signeringen som altså skjedde midt i sesongen uten å fortelle om det. Storhamars stjernekeeper, Andrew Englage, har ikke fått tilbud om ny kontrakt.

Her forteller daglig leder Njål Berge om bakgrunnen for at målvakten Robert Hestmann ble signert så tidlig.

– I fjor måtte vi ta en sjanse med Andrew Engelage. Det var en spesiell situasjon, men jeg er utrolig glad for at Andrew viste seg å være en svært god keeper og en fantastisk person, sier Berge, og fortsetter:

Tenke langsiktig

– Vi har en målsetting om å bygge klubben til å bli en stabil topp fire-klubb over tid. Nå har vi en stabil toppmålvakt på plass, som passer inn i vår strategi. I tillegg er han norsk og har familie i Hamar. Det handler om forutsigbarhet, langsiktighet og stabilitet. Derfor jobber vi for å tegne lengre kontrakter med flere spillerne, sier Njål Berge.

Robert Hestmann har signert på en treårskontrakt.

Ikke tilbud til Engelage

Andrew Engelage fikk ikke noe nytt tilbud fra Storhamar. Det bekrefter Sjur Rakstad-Larsen, som er leder i eliteutvalget.

– Vi gikk for Hestmann tidlig, og vil satse på ham. Jeg vet hvor god han var sist i Storhamar, og nå har han fått to år til med erfaring.Vi har klokkertro på ham. Andrew sa før sesongen at han bare skulle være her ett år. Vi ønsker å tenke langsiktig, sier lederen i eliteutvalget, Sjur Rakstad-Larsen.

Tirsdag hadde HA nyheten om at unggutten Daniel Jørgensen ikke får fornyet tillit i Storhamar-stallen. Det betyr at klubben må hente enda en keeper.

Prøvde å hente haukeland

Her forteller Sjur Rakstad-Larsen om hva de tenker om den andre nye målvakten:

– Det hadde vært perfekt med to norske keepere, men det er veldig vanskelig å hente en norsk keeper til. Vi var i kontakt med Henrik Haukeland i Stjernen, men han endte i svenske Leksand, sier Rakstad-Larsen, og fortsetter:

– Derfor er det sannsynlig at den andre keeperen blir en utlending, men nå har vi god tid på å sjekke markedet og finne den rette. Målet er å få større konkurranse enn det var denne sesongen, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Trener Aleksander Smirnov, som tidligere har sagt at han gjerne ville beholde Engelage, kommenterer saken slik:

– Jeg håper Robert Hestmann blir god for Storhamar.

Les også
SPORT Robert Hestmann tilbake i Storhamar.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.