Forrige sesong dannet Jacob Berglund, Linus Johansson og Luke Moffatt en slagkraftig rekke som lagde trøbbel for alle Storhamars motstandere.

suksessrekka herjet

Luke Moffatt bidro med 44 målpoeng i seriespillet, og 14 i sluttspillet. Johansson produserte 42 i serien, og 18 i sluttspillet. Center Jacob Berglund sto for 52 i serien, og 19 i sluttspillet. Til sammen produserte rekka vanvittige 189 målpoeng.

Nå er Johansson og Moffatt borte, men Berglund tror at Gustafsson kan bli en stor publikumshelt i Hamar OL-Amfi.

– Hampus er veldig god offensivt. Han har et knallhardt skudd, gode pasninger, er enormt rask på skøyter og er tøff å møte i rundvantet. Han er en blanding av Linus og Luke, sier Berglund, som trodde Johansson ville bli i Storhamar også denne sesongen.

– Jeg snakket en del med ham gjennom sommeren, og jeg fikk inntrykk av at han ville bli her. Men målet hans var å spille i Allsvenskan, og vi må bare respektere at han valgte som han gjorde, selv om det er selvfølgelig er synd for oss.

god kjemi på isen

Hampus Gustafsson kom til Hamar tidligere i uken, men har allerede blitt godt tatt imot av lagkameratene.

– Spillergruppen virker veldig ålreit. Her har jeg blitt tatt imot med åpne armer, sier Gustafsson.

Han har spilt med Berglund tidligere, og svensken er ikke redd for at den gode kjemien har blitt borte.

– Vi har spilt sammen både på juniorlandslaget og i Allsvenskan, og jeg synes det har fungert veldig bra, sier Gustafsson, som ikke er redd for å bli sammenlignet med Johansson og Moffatt.

– Jeg kan ikke tenke på hva de tre gjorde sammen i fjor. Jeg må tenke på hva jeg kan bidra med selv. Jeg forstår at det blir en del press etter den gode sesongen i fjor, men det skal jeg takle, sier spilleren som ikke er redd for å gå helhjertet inn i tøffe dueller.

tøff spillestil

For to år siden dro Gustafsson på seg hele 94 utvisningsminutter da han spilte i Allsvenskan-klubben, Troja Ljungby.

– Jeg kan bli litt het noen ganger, men samtidig får jeg få tominuttere. Det var to matchstraffer som gjorde at tallet ble så stort som det ble, ikke at jeg går og gnager på meg dumme utvisninger, smiler Hampus Gustafsson.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.