HAMAR: HA-sporten har spurt et knippe av de andre spillerne hvilke ting som må gjøres før kamp.
Lars Erik Hesbråten: - Jeg har gått med den samme skjorta hele tiden. Og jeg må alltid knyte den venstre skøyta først. De skal knytes når det er igjen fem minutter til kamp. En gang hadde jeg begynt for tidlig, da måtte jeg knyte opp igjen og begynne på nytt. Og jeg går alltid ut av dragen som tredje sistemann.
Simen Hoel Johannessen: Når jeg er hjemme før kamp ser jeg alltid på en video av Flyers - Sovjet. Det er aggressiv hockey, som hjelper meg å pumpe meg opp. I tillegg går jeg alltid tur med Mostue og Børresen.
Lars Løkken Østli: Jeg spiller fotball og løper. Jeg gjennomfører alltid de samme øvelsene, og må skyte for å varme opp Ruben. Det er viktig å gjøre de samme oppvarmingsøvelsene og at spillerne er i riktig rekkefølge. Det er alle opptatt av. Hvis du hadde filmet to oppvarminger, ville du sett at så godt som alt gjøres likt hver eneste gang. Og så er det en del ting med utstyret...
Eerikki Koivu: Jeg går alltid på do etter Skadsdammen i den ene pausen. Ellers gjør jeg alltid de samme forberedelsene. Jeg er så dum at jeg må løpe den samme ruta for ikke å gå feil.
Johan Ramstedt: Jeg har ingen spesielle ting. Men vi er alle forskjellige, og ting som funker for noen funker kanskje ikke for andre.
Ruben Smith: Jeg har brukt den samme T-skjorta hver kamp i sluttspillet. Og Østli må alltid skyte på snapphansken min mens jeg holder den rolig på oppvarmingen. Når det er fem minutter igjen må jeg ta på hanskene. Maska skal på når det er igjen tre minutter, mens jeg ser for meg at vi vinner. Og jeg må gå først ut av dragene.
Eirik Skadsdammen: Jeg spiller alltid idiot (kortspillet) med Hjelm før kamp. På kampropet når vi samles rundt mål, må jeg legge venstrehånda på den høyre krysstolpen. Når vi går runder mot mål, går alle andre mot venstre. Jeg går runder mot høyre. Det er blitt noen kollisjoner av det. Og jeg går alltid sist ut av dragen, som jeg gjorde i Kongsvinger. Før gjorde Tom Erik Olsen det, så det var godt da han endelig la opp.
André B. Paulsen: Jeg står alltid på blålinja når vi går ut av dragen. Og jeg er innom mor Østeraas for å få en kakebit før kamper.
Cato Ørbæk: Jeg har ikke noen spesielle greier utenom at jeg spiller pasninger med Eerikki mellom øvelsene på oppvarmingen.
Mattias Livf: For meg er det bare sluttspillskjegget.
Økonomiansvarlig Odd-Christian Svendby dekker bortekampene for Radio Exact. På siste bortekamp mot Lørenskog, brukte han samme skjorte, bestilte det samme og satt på samme stol både på middagsstoppen på Nebbenes og pressetribuna som ved forrige kamp.
For materialforvalter Jostein «Puma jr.» Smeby er det litt ekstra å tenke på med alle ritualene.
- Her i garderoben er det jeg som bestemmer, men jeg kommer for eksempel ikke til å snu hjelmen til Ramstedt nå. Han har satt den feil vei i det siste, som den eneste som har nummeret sitt inn mot veggen, sier Puma, før han innrømmer at han har noen ritualer selv også.
- Etter tapet på Lørenskog vasket jeg klærne mine og kjente at det ga ny energi. Siden er de ikke blitt vasket. Jeg løper også en runde på Domkirkeodden hver morgen, og møter alltid ei eldre dame som går tur. Har hun lyse klær på seg, vinner vi. Har hun en mørk lue eller jakke, blir det tap. Så jeg er veldig spent på hva hun har på seg fredag morgen, sier Puma.
Som håper både hockeygudene og turgåeren spiller på lag med Dragons i semifinaleserien mot Vålerenga, som starter på Jordal i kveld.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00