HAMAR: - Det er morsomt å høre at Andreas gjør det bra i Norge, og jeg skal komme og se ham spille et par kamper. Men akkurat nå har han ikke den kapasiteten som skal til for å ta en plass i en av våre to første rekker, sier Nygårds til HA-sporten.
Etter en ny god kamp søndag, fryktet Storhamar at han kan bli hentet tilbake.


Roller og spillestiler


For utenforstående høres det kanskje underlig ut at Gröndahl, som har imponert stort i fire kamper for dragene, ikke tar en plass i bunnlaget i den svenske eliteserien.
Nygårds understreker at det handler mye om roller og spillestil og om spillernes utvikling.
- Andreas er ikke en type spiller som skal være i ei tredje- eller fjerderekke. Han skal ha mye puck og istid og er en bra skytter med kreativitet, og skal ikke gå rundt og takle motstanderen og holde nullen, sier Nygårds.


Viktig med istid


Södertäljes sportssjef peker på den samme forskjellen i NHL kontra svensk serie, som også Patrick Thoresen kanskje ble et offer for: Det er utrolig tøft å slå seg inn i de to beste offensive rekkene som skal skape sjanser og score mål.
- For Andreas er det viktig å få erfaring på seniornivå i stedet for å spille U20-hockey. Få mye istid og forsøke å bli enda bedre. For han har utviklet seg de siste sesongene, og har tatt et steg denne sesongen.
I moderklubben ble han rangert som den tredje-fjerde beste i sin årgang, og klubben klarte ikke gi mye spilletid til alle fire med 16 offensive spillere i troppen.


- Ikke for gammel


Nygårds avviser at Gröndahls sjanser til å spille seg inn i den svenske eliteserien er svekket etter to år i Norge.
- Han er ikke for gammel, det ser vi gjennom at spillere tar mange veier, før de havner i eliteserien i Sverige. Patrik Carlsson i vårt lag tok ikke en plass i Frölunda, men nå er han en av våre beste etter å ha modnet i Växjö og Leksand. Micke Samuelsson tok ikke en plass i seniorlaget da han var ung. Nå har han vunnet OL-gull, Stanley Cup og spiller i NHL. Alle kan ikke være brødrene Sedin, understreker Nygårds.


Ni poeng på fire kamper


I Storhamar får Andreas Gröndahl den rollen han ønsker seg på isen: Som en offensiv kreativ spiller i klubbens andrerekke.
Det har gitt fem mål og ytterligere fire målgivende pasninger på de fire første kampene denne sesongen.
Alt skyldes ikke bare gode rekkekamerater, men også at Gröndahl er mer offensiv i sin egen innstilling og at har kvalitet i avslutningene.
På 12 skudd så langt har det blitt fem mål, altså har fire av ti skudd inn i snitt.
De beste spillerne i den norske eliteserien scorer på litt over hvert femte skudd så langt.
Til HA-sporten sa Gröndahl at han ikke tenker så mye på Södertälje etter to nye mål mot Lillehammer søndag.
- Jeg har ikke hørt noe, og har fokuset mitt her. Jeg trives her, og synes det er morsomt å vinne kamper med dette laget.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.