Det ferskeste høydepunktet hans er seriemesterskap og NM-gull fra 2014 med U20-laget (se bildet).

– Det var utrolig moro. Det har vært mange fine, spennende år. Det tar mye tid, men jeg har ikke tenkt så mye på det. Ishockey er min lidenskap, sier Børre Østvang.

Ba om en pause

51-åringen forteller at han sa fra tidlig forrige sesong om at det kunne være greit med en pause fra trenergjerningen.

– Jeg hadde en fin dialog med Mads Hansen. Motivasjonen gikk litt ned, samtidig som sønnen min skal i militæret. Det er greit med en pause, og jeg tror det er sunt med nye impulser fra andre. Hockeyinteressen er ikke borte, og jeg ser ikke bort fra at jeg kan komme tilbake som trener, sier 51-åringen.

Han har som nevnt trent Storhamar-lag i 21 år – uten opphold. 51-åringen har trent lag fra hockeyskolen og oppover.

De siste ti årene har han trent juniorlag i klubben.

Mange A-spillere

Østvang anslår at han har hatt om lag 70 spillere på sine lag som har fått prøve seg på A-laget. 51-åringen har trent blant andre Lars Løkken Østli, Andreas Øksnes, Lars Erik Hesbråten, Magnus Eikrem Haugen, Martin Gran, Jørgen Langdalen og Vetle Lindstad, som alle er i A-stallen til Storhamar i dag.

– 1978-generasjonen var den første jeg jobbet med. Det har vært mange spennende spillere og mye moro i løpet av disse årene, sier Børre Østvang, som altså trente U20-laget som vant både serien og NM-gullet i 2014.

Det var en etterlengtet triumf.

Det forrige NM-gullet for U20 var i 2001. Den sesongen ble de også seriemestere.

Høyt på adelskalenderen

– Vi tapte finalen med U20 en gang. Vi har også vært tapende finalist i U17 og U15.

Børre Østvang spilte 14 sesonger på A-laget til Storhamar. Han produserte 133 målpoeng (58 mål og 75 målgivende pasninger) på 448 kamper.

51-åringen er nummer 13 på Storhamars adelskalender, som toppes av mesterborger-kandidat og fersk assistenttrener på A-laget, Pål Johnsen.

Positivt

– En ting er å produsere spillere som blir etablerte på A-laget, men jeg håper det kommer spillere som kan ta steget videre også. Patrick Thoresen klarte det med spill i flere gode ligaer. Marius Holtet kom seg også ut, sier 51-åringen, og fortsetter om det samme temaet:

– Aleksander Smirnov er en veldig bra trener som kan skolere spillerne. Han vet hva som kreves og hva dette dreier seg om.

Børre Østvang synes det er moro å se at unggutter som Magnus Eikrem Haugen og Martin Gran markerer seg og spiller stabilt i eliteserien.

– Det er alltid bra for Storhamar å få opp egne, lokale gutter på A-laget. Vi er avhengige av det, i tillegg til at det er viktig for dem på tribunen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.