VANCOUVER: Petter Salsten startet som sportssjef i ishockeyforbundet i 2007. Han har fått med seg hele oppturen med A-VM-innsatser og OL.

- Jeg har vært heldig sånn, og fått være med på fine og morsomme mesterskap. 10. plassen her er viktig i forhold til verdensrankingen etter OL, fastslår 44-åringen.
Jobben hans i Canada har vært mye administrering for at det norske laget skulle prestere best mulig.
Den første uka var hektisk. Mye av jobben i forkant av turneringen har dreid seg om andre regler i OL enn i VM-turneringer.
Alle tekniske ting rundt turneringen, som draktfarger, klokkesletter, treningstider og lignende blir avtalt på såkalte direktoratsmøter der alle lagene har en representant.
- Mye har handlet om sikkerheten, som er strengere her. Etter at det meste ramlet på plass, har jeg hatt noen fine dager etterpå. Alt er godt organisert når vi spiller hockey i Canada. De kan hockey, understreker Salsten.
Han fikk litt jobb også da Morten Ask ble skadet og Jonas Andersen måtte inn, i tillegg til å legge til rette for at Ole Kristian Tollefsen kunne komme når det passet, i forhold til sykdom i hans familie.
- Så du måtte ringe Jonas Andersen og høre om han kunne komme?
- Ja, det var jo en av de hyggelige oppgavene. Han ble glad, smiler Salsten.
Helt siden før avreise hadde Norge tatt høyde for muligheten for en kvartfinale, og hadde flybilletter hjem dagen etter.
- Om det hadde blitt semifinale? Nei da hadde vi bare måttet chartre et fly, humrer Salsten.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.