Før landslagspausen gikk nesten alt på skinner for Storhamar. Pasningene gled enkelt, puckene trillet inn og dragene jublet. Mye.
Etter pausen har de spilt fire kamper, og selv om de har vunnet to av dem, var det bare kampen mot Lørenskog som var imponerende.
Resten har vært grått. Et slit rett og slett. Som i går, da hjemmelaget spilte og spilte, men der gjestene fra Sparta reiste hjem med tre poeng og den gode følelsen.

- De griper føringen

- Det er godt spørsmål hva som egentlig skjedd. Jeg vet ikke helt, men når du bare leder med ett mål, og motstanderen får masse energi av en tidlig scoring, og så får spill fem mot tre, så er det lett at de griper føringen i kampen, sier Lars Erik Hesbråten.
Han åpnet kampen med en susende takling i den første perioden, fortsatte med 1-0-scoringen mellom beina på målvakten i 2. perioden, og så hvass ut.
Men det var det eneste målet dragene fikk, og trener Michael Smithurst så et lag som ikke helt takler den motgangen som nå kommer.
- Det virker som vi må øve på å spille slike kamper igjen. Sparta skal ha ros for at de spilte en tålmodig og tett kamp. For oss lugger det litt, etter at vi har vært vant til å score tre-, fire- og fem mål i hver kamp, og ha et godt overtall. I dag fungerte det ikke i det hele tatt.

Minuspoeng glemt

Hesbråten mener bestemt at kampen ikke bar preg av poengstraff-saken de siste dagene.
- Den traff oss i magen fredag og lørdag, men så har vi egentlig glemt den, og når har jo klubben fått tid. Vi hadde en god inngang på kampen, og tok med oss det i to perioder.
- Betydde det mye at Christian Larrivée måtte ut på grunn av sjukdom?
- Det så ikke sånn ut i tredje periode, vi fortsatte å spille bra.
Da 28-åringen kom tilbake til Hamar i sommer, signaliserte han at han hadde landslagsambisjoner, slik han hadde da han forlot klubben for noen sesonger siden.
- Jeg er fortsatt lysten på det, men se hvordan det er i en OL-sesong for landslaget og hvilke løpere de har nå. Alle proffene er med på alle samlinger i oppkjøringen til Sotsji. Min sjanse i en normal sesong hadde vært å få muligheten i en turnering der mange mangler, og gjøre det jeg er god på, en skikkelig defensiv jobb.

Back to Basic

Bryan Schmidt mener hele laget må ta et skikkelig steg opp før kampen mot Vålerenga søndag, som han tror blir tøffere.
- Et viktig moment blir å gå back to basic, det enkle som er det beste. I dag skal vi gjøre det litt for fint. Jeg blant annet, prøver på for mange fine pasninger, forklarer Schmidt, som forsøkte en smart pasning i tredje periode, etter å ha vært på isen lenge.
Det endte med icing, og i det påfølgende angrepet scoret Sparta nesten rett fra dropp.
Og så var flyten borte.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.