HAMAR
Utgangspunktet er taklingen Spartas Jonas Djupvik Løvlie satte inn på Andreas Paulsen Aas 26. januar. Storhamar-backen måtte ut med hjernerystelse.
Dagen etter sendte Dragons en innrapportering med video av hendelsen til disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund. Utvalget frikjente Sparta-spilleren - uten begrunnelse.
Den samme videoen ble sendt til Konstantin Kommissarov, som er dommersjef i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF). Han var klar på at det burde vært idømt matchstraff for charging, og minimum en kamps karantene. Det samme mente Pavel Hala, som er dommersjef i Tsjekkia, og medlem i IIHFs dommerkomité.
Begge mente at ytterligere karantene burde vært vurdert.

- For mye skjønn

- I våre øyne er det store forskjeller på utøvingen av regelverket. Det blir aldri gitt noen begrunnelse, om en spiller blir frikjent eller straffet. Dette går på spillernes rettssikkerhet og på respekten for hverandre. Slik det er nå blir det for mye skjønn. Vi respekterer avgjørelsen, men vi må ha lov til å stille spørsmål. Hvordan tas beslutningen? Vi har et regelverk som er klart. Vi kan mase om respekt i eget lag, men vi må ha et organ som setter premissene på hvordan spillerne kan oppføre seg. Vi vil ha i gang en debatt, sier Smithurst, som synes det er interessant at de får internasjonal støtte i Paulsen Aas-saken.
- Det gir oss selvfølgelig en tyngde i debatten. De mener jo det samme som oss.

Droppet anke

HA-sporten har fått bekreftet at disiplinærutvalget ikke innhentet forklaring fra dommer Eirik Hansen. Dommerutvalget, som er spillereglenes fagutvalg, ble heller ikke bedt om å komme med sitt syn i saken.
I vedtaket kom det som nevnt ingen begrunnelse. Det ble opplyst at saken kan ankes inn for appellutvalget, men ikke med hvilken hjemmel dette kan gjøres. Dragons valgte å ikke anke.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00