Tirsdagens svake forestilling mot Stavanger Oilers, som endte med 3-1-tap, føyde seg inn i rekken av tap denne sesongen som kunne vært unngått med større vilje til å krige hos spillerne.

Sist sesong var det som kjennetegnet Storhamar kriging og vilje til å blø for drakta, ved å blokkere skudd med ansiktet og de spilte med hjertet utenpå drakta. Flere har stilt spørsmål ved hvor den innstillingen har blitt av.

Aleksander Smirnov har så langt vært forsiktig med å ta noe av ansvaret for de svake resultatene utad i media, men nå erkjenner russeren at trenerapparatet ikke har nådd gjennom med sitt budskap til spillerne i så stor grad som han hadde ønsket.

Tar ansvar

– Hvor mye av ansvaret hviler på spillerne, og hvor mye av ansvaret på mangelen på råskap hviler på trenerne?

– Mye av ansvaret er hos oss, klart det. Vi må finne de riktige ordene, legge opp tilsvarende taktikk. Vi krever jo denne råskapen hver gang, forklarer Smirnov.

Han stiller spørsmål ved om laget i fellesskap forstår hva trenerne krever av dem.

– Og et annet spørsmål er hvor tydelig kravene er, erkjenner han.

I går skrev Hamar Arbeiderblads sportsredaktør Rune Steen Hansen at han savner noen som kan være litt kokos. Han mener Smirnov og Pål Johnsen må erkjenne at det er deres ansvar å få fram det beste i spillerne, og at de ikke har lyktes så langt denne sesongen.

Ikke brutale nok

Sasja er enig i at de mangler den typen spillere som nevnes.

– Vi hadde flere fysiske og større spillere i fjor, en helt annen miks enn i dagens tropp. Det er vanskelig å sammenligne. Vi har mange tekniske og individuelt sterke spillere i laget i år, i fjor hadde vi kanskje flere krigstyper.

– Vi jobber hardt hver eneste dag, men per i dag ser det ikke ut til at vi, som du påpeker, er brutale og råe nok.

Russeren mener grunnen er at spillerne i dagens stall har helt andre styrker enn fysisk styrke.

– Vi er godt trent, men det er ikke fysisk form på gutta som er grunnen, men rett og slett type spillere. Jeg mener vi har gode nok spillere, og alle vet hva det er å krige. Men da vi ikke vinner, er det enkelt å påpeke mangel på råskap, forklarer Smirnov.

Tidvis har det sett ut til at Storhamar-spillerne ikke har hatt den mentale innstillingen som kreves for å vinne hockeykamper. Spillerne har virket likegyldige, og i flere kamper har spillerne vært altfor snille med motstanderne i duellspillet. Det må fram, skal det bli NM-gull.

Forsvarer spillerne

Smirnov er ikke enig at spillerne ikke kjemper nok.

– Som sagt, laget i år kontra i fjor har helt andre kvaliteter, og det har vi også ofte klart å få fram, og jeg synes tendensen nå er bra. Alle kriger, men det er ikke alltid det klaffer. Noen ganger er det kun detaljer som snur en kamp og utfallet av den, forklarer han.

Etter tirsdagens flate forestilling, uttalte lagkaptein Christian Larrivée at han mener laget famler litt i blinde, og at spillerne ikke helt vet hva de skal gjøre for å løse opp i floken.

– «Larry» mener nok at han ikke vet hva vi kan gjøre annerledes. For vi vet jo at vi gjør alt vi kan for å snu det. Vi prøver nye rekker, nye varianter, og vi har våre planer, men når det ikke blir seier, så tenker man ofte for mye. Vi lover å krige 100 prosent.

– Vi snakker om kriging hver dag, og vi trenere leter etter de svarene selv av og til. Det er alltid enklere å påpeke sånne ting etter tap både for media og oss på trenerbenken. Grunnen kan være at noen ikke forbereder seg godt nok mentalt, men dette må hver enkelt forstå selv, forklarer Sasja.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00