HAMAR: Storhamar søkte om et ansvarlig lån med mål å skille ut yngres avdeling. Norges Ishockeyforbund ba alle sine eliteklubber om å gjøre dette, etter at Halden-klubben Comet gikk konkurs med både A-lag og bredde.
Yngres avdeling hadde en gjeld på 2,5 millioner kroner, og for å skille ut breddeavdelinger er det et krav at disse er gjeldfrie.
Dragons fikk innvilget lånet fra Hamar kommune, og HA skrev at «lån sikrer breddehockeyen», men noe skille er ikke foretatt. Det bekrefter både Storhamar og Norges Ishockeyforbund.

Fikk ikke lov

- Formelt sett er det riktig at vi ikke er delt i to idrettslag, men vi har atskilte regnskap og budsjetter, og en omsetning på 3,5 millioner kroner, sier Jan Olav Sveen, leder i yngres avdeling.
Ifølge Sveen er det regler i Norges Idrettsforbund knyttet til allianseidrettslag som har forsinket prosessen for Storhamar. Klub- ben fikk ikke lov - i første peri-ode.
- Det er slik at det innenfor et allianseidrettslag ikke er lov å ha to grupper innenfor samme gren. Derfor må vi søke om dispensa- sjon fra Norges Idrettsforbund. Dette er noe flere andre hockeyklubber har fått. Slik jeg har skjønt kan vår sak nå tidligst bli behandlet 28. november, forklarer Sveen.

Feil taktikk forsinket?

Mens Storhamar opprinnelig skulle skille ut breddeavdelingen fra sin nåværende klubborganisasjon, har det vært vanlig for norske klubber å skille ut elitedelen.
Årsaken er at alle spillere over 14 år må betale overgangsgebyr, og at det i eliteavdelingen er langt færre spillere å overføre.
For Storhamars del handlet det etter det HA-sporten kjenner til, opprinnelig om over 100.000 kroner. Det skal ha vært en av grunnene til at prosessen tok lengre tid en planlagt. Ingen i klubben hadde tatt med i beregningen hva det ville koste å skille ut yngres avdeling da lånesøknaden ble sendt for å nedbetale gjelden til yngres avdeling.

Opplevde liten framdrift

Tore Tomter var styreleder i ishockeygruppa da Storhamar søkte om lånet fra Hamar kommune og fikk det innvilget i oktober 2010.
Han bekrefter at prosessen med å skille elite og bredde var en av kjernesakene som han følte det var vanskelig å få fart på før han trakk seg i mai i år.
- Det var et av punktene jeg til stadighet maste på. Det var liten framdrift i prosessen, og jeg begynte å bli utålmodig i forhold til det ansvarlige lånet vi hadde fått av Hamar kommune, og at vi etterlevde forutsetningene for at vi hadde fått lånet. Da jeg trakk meg var det bare noe formelt arbeid som var gjort, forklarer Tomter.

- Har synliggjort

Styreleder og ryddemann i Storhamar Dragons AS, Erik Kristiansen, har ikke brukt tid og krefter på å se på planene om et skille mellom bredde og elite.
- Det har ikke skjedd formelt, men regnskapsmessig er det skilt ut, og yngres avdeling går i pluss, det er det aller viktigste. De har gjort det kommunen har bedt om, å synliggjøre hva som går til bredde. Jan Olav Sveen er den som har jobbet med dette, og er kontinuiteten fra det forrige styret.
Kristiansen sier Storhamar Dragons i den nye runden nå ikke har brukt det han kaller for barnekortet, ved at klubben presser barna foran seg til kommunen på jakt etter nye penger.
- Det kortet tror jeg er oppbrukt nå, selv om de står for 55 prosent av istida i hallene, og elitedelen 15. Vi har ikke søkt om penger, bare redegjort for situasjonen vår, og så er det opp til kommunen å vurdere om de synes det er verdt å støtte dette nå.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.