HAMAR: Sammen med unge spillere som Lars Erik Spets og Mathis Olimb, har Marius Holtet imponert med sin respektløse spillestil i ishockey-VM i Canada.
Ville ikke gamble
Selv om VM er et glimrende utstillingsvindu, valgte Holtet å skrive under på en kontrakt med gamleklubben Färjestad noen uker før mesterskapet.

- Jeg og agenten min mente det var det rette valget. Färjestad er en bra klubb og jeg fikk en såpass bra kontrakt, at det ville vært dumt å risikere at de signerte en annen i stedet, sier Holtet til HA-sporten.
Han innrømmer at han ikke har slått fra seg tankene om en retur til NHL.
- Det er ikke for sent å dra tilbake. Men jeg har hatt fire år i farmerligaen nå, og det er ikke veldig aktuelt med en ny toveiskontrakt. Det skal mye til før jeg eventuelt tar en sånn avtale. Da må det være snakk om en fast avtale.

Går rett på mål
For Holtet har i VM vist at han kan hamle opp med stjerner fra NHL.

- Det er mange av dem som er overbetalte og breiale, spøker Marius, som er en av dem som har vært tøffest med tanke på å gå rett på mål.
- Det er litt sånn spillestilen min er. Men jeg er avhengig av å få pucken i de rette posisjonene. Vi var flinke på det i begynnelsen av mesterskapet, men det har dalt litt, sammen med resten av spillet. Men vi er ikke misfornøyde med innsatsen, selv om det ikke var noe moro i kampen mot USA. Det er vanskelig å si hva som gikk galt, men vi hadde litt følelsen av å være alene. Vi vinner ikke mot et så godt lag med den følelsen, sier Holtet.

Avhengige av hjelp
De norske iskrigerne fikk det som ventet tøft mot USA, og amerikanerne tok kontroll tidlig i kampen. Brandon Dubinsky gjorde 1-0 for USA etter elleve minutter. Bare minuttet senere doblet Dustin Brown ledelsen, mens Pat Kane la på til 3-0 for USA da et snaut minutt gjensto av førsteperioden.

Seks minutter ut i midtperioden sørget Dubinsky for 4-0 med sitt andre mål for kvelden. Mats Trygg reduserte for Norge midtveis i perioden, men så slo USA til på nytt med scoringer av Paul Martin og Zach Paris.
Nedturen fortsatte for Norge i siste periode. Brown gjorde tidlig 7-1, mens Phil Kessel scoret bare noen minutter senere. Dubinsky fikset sitt hat trick åtte og et halvt minutt før slutt da han ordnet 9-1.
Mats Frøshaug ble kåret til Norges beste spiller i kampen.
Storhamar-trioen Kristian Forsberg, Eirik Skadsdammen og Ruben Smith fikk alle noen minutter på isen.
NB! Tyskland spilte sin kamp mot Latvia i natt, etter at HA gikk i trykken. Med Tyskland-seier går Norge til kvartfinalene.

ishockeyfakta
Elite-VM ishockey mandag, mellomspillet:
terning 2USA - Norge 9-1 (3-0, 3-1, 3-0)
Halifax Metro Centre
8490 tilskuere
Mål: 1. periode: 1-0 (11.12) Brandon Dubinsky (Adam Burish), 2-0 (12.15) Dustin Brown, 3-0 (19.03) Pat Kane (Brown, Zach Parise), 4-0 (25.48) Dubinsky (Jordan Leopold, Keith Ballard), 4-1 (28.08) Mats Trygg (Marius Holtet, Anders Bastiansen), 5-1 (31.19) Paul Martin (Peter Mueller, Kane), 6-1 (32.18) Zach Parise (Patrick O'Sullivan, Phil Kessel), 7-1 (42.33) Brown (Ballard, Tom Gilbert), 8-1 (45.44) Kessel (Kane, James Wisniewski), 9-1 (51.35) Dubinsky (Gilbert).
Hoveddommer: Aleksandr Poljakov, Russland.
Utvisninger: USA 7 x 2 min., Norge 8 x 2 min.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00