Hamnpus Gustafsson (24) mistrivdes så til de grader i franske Grenoble at han ikke var i tvil da han fikk mulighet til å signere for Storhamar.

Nå sprudler han i rekke med barndomsvennen Jacob Berglund og Alexander Reichenberg i eliteseriens mestproduserende rekke.

Etter at Gustafsson satte inn det matchavgjørende målet mot Frisk Asker 57 sekunder før slutt, står trioen med 25 målpoeng til sammen.

Jacob Berglund har flest med ni (1+8), mens både Gustafsson og Reichenberg har åtte (3+5).

Bare Stavangers Josh Soares og Christian Dahl Andersen med ni hver kan måle seg med Storhamars gullrekke.

Språkproblemer

– Jeg angrer ikke på at jeg kom til Storhamar, nei. Her har jeg virkelig funnet tilbake spillegleden, sier Hampus Gustafsson.

Han legger ikke skjul på at det å spille ishockey ikke ga han så mye i Grenoble.

– Det var vanskelig for meg i Frankrike. Jeg trivdes ikke i det hele tatt. Alle på laget snakket fransk – inkludert treneren. Så da Jacob Berglund foreslo Storhamar, forsto jeg at jeg måtte ta sjansen. Og her der vi som en eneste stor familie. Spillerne har det fint sammen og klubben tar godt vare på oss på en profesjonell måte, smiler 24-åringen.

At scoringen hans i går også var matchavgjørende gjorde ikke smilet mindre.

Mer skadetrøbbel

Både Lars Løkken Østli og Martin Blakseth Huse gikk av isen med skader i Askerhallen. Det bekymrer Aleksander Smirnov.

Blakseth Huse var tilbake etter skadeavbrekk i går, men i tredje periode ga han seg. Det samme gjorde Lars Løkken Østli. I hans tilfelle fryktet Storhamar at skulderen i verste fall hadde gått ut av ledd.

En vareopptelling i dag vil fortelle hva Aleksander Smirnov har å rutte med mot Stavanger i morgen.

Scott Hotham blir uansett ikke klar til den kampen, men ifølge Smirnov viste MR-undersøkelsen før helga at kneskade var litt mindre alvorlig enn fryktet. Nå er det et lite håp om at Hotham kan rekke kampen mot Red Bull Salzburg neste tirsdag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.